fbpx

Lecție originală de anatomie: o profesoară a venit la oră într-un costum cu desene ale organelor interne

O profesoară din Spania a găsit o metodă originală de a capta atenția elevilor săi, relatează Sky News. Veronica Duque, în vârstă de 43 de ani, a intrat în sala de clasă îmbrăcată într-un costum mulat, care reproduce cu fidelitate organele interne din corpul uman.

Ea a declarat că, în acest fel a dorit să-și ajute elevii să vizualizeze părțile componente ale organismului omenesc.

Duque a descris pentru ziarul El Pais  reacția elevilor, atunci când și-a dat jos haina care îi acoperea costumul: ”Confuzie, țipete, aplauze, iar unii dintre ei chiar și-au acoperit ochii.” Ea a mărturisit că, în acest fel, a dorit să atragă interesul copiilor, înainte de a reveni la metoda clasică de predare, cea în care folosește mulaje ghipsate pentru a prezenta organele interne.

Profesoara a povestit că a cumpărat costumul de pe internet, după ce l-a văzut într-o reclamă online. I s-a părut cu atât mai interesant cu cât costumul reproduce organele și văzut din spate.

Un coleg i-a făcut mai multe fotografii în clasă, pe care le-a trimis soțului profesoarei. Acesta le-a postat pe Twitter și au devenit, în scurt timp, virale.

Veronica Duque este cunoscută în școala în care predă și pentru alte metode originale. Astfel, ea folosește coroane din carton în timpul lecțiilor de gramatică și costume adaptate, atunci când predă lecții de istorie.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.