fbpx

Cereunmanual.ro: Descarcă gratuit manualul de istorie pentru clasa a IV-a, adaptat pentru copii cu CES

Apărut pe 8 ianuarie 2020, manualul de istorie pentru clasa a IV-a este primul manual de istorie din România adaptat pentru lucrul cu copiii cu CES și al treilea din seria publicată de CereUnManual.ro

Manualul adaptat de istorie pentru clasa a IV-a urmărește programa școlară valabilă în anul publicării, simplificând însă conținuturile pentru a fi accesibil pentru copiii cu dificultăți de învățare; de asemenea, manualul folosește fonturi ușor de citit, de dimensiuni mari, cu diferențiere pe silabe, care facilitează lectura inclusiv pentru copiii cu diverse probleme de vedere. Exercițiile urmăresc fixarea cunoștințelor și întreaga structură urmărește tematicile școlare ale clasei a IV-a, astfel încât și copiii cu CES integrați în școli să poată studia aceleași subiecte pe care le studiază colegii lor, în același timp. Această structurare ajută și eforturile cadrelor didactice, întrucât facilitează predarea, atribuirea de teme de lucru acasă și la clasă și notarea elevilor cu CES conform cu abilitățile acestora, pe materiale concrete, accesibile.

Acest manual se distribuie gratuit, așa cum este, în format PDF, care se poate tipări acasă sau la orice centru de printare.

Ca toate materialele de pe CereUnManual.ro, acest manual este protejat de legile în vigoare privind drepturile de autor.

Este strict interzisă comercializarea în orice formă a acestui manual. Este interzisă reproducerea oricărei părți din acest manual în vederea comercializării ca atare sau ca parte a unor alte materiale.

Manualul poate fi transmis în format digital, poate fi printat pentru uz școlar și personal, poate fi distribuit prin orice mijloace în afara comercializării.

Îl poți descărca de aici.

Alina Voinea, mama unui copil cu cerințe educaționale speciale (CES) a demarat un proiect civic prin care toți elevii aflați în această situație au acces gratuit la manuale adaptate lor. Acestea pot fi accesate, în format PDF pe platforma www.cereunmanual.ro.
Prima carte școlară disponibilă în varianta accesibilizată copiilor cu CES este manualul de limba engleză pentru semestrul I din clasa a VI-a.

Despre proiectul cereunmanual.ro puteți citi mai multe aici.

 

2 comments

  1. AbgcEmite spune:

    https://thesiswritingtob.com/ – best thesis editing services thesis proposal writing service thesis writing online thesis research

  2. LmoppEmite spune:

    http://essaywriteris.com/ – write my essay for me cheap best essay cheap good essay writers custom essays cheap

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.