fbpx

Kids Palace: Suspendarea cursurilor nu înseamnă vacanță pentru elevi

La momentul luării deciziei privitoare la suspendarea cursurilor ca măsură de prevenție și limitare a răspândirii infecției cu Covid 19, Școala Gimnazială Kids Palace a propus o întâlnire între cadrele didactice ale școlii și personalul de luare a deciziilor, luând astfel un bun start al propunerilor pentru perioada care urmează.  Am pornit hotărât de la ideea că suspendarea cursurilor nu înseamnă vacanță pentru elevi și că, în acest caz, suntem mai răspunzători ca oricând ca procesul de învățare să decurgă într-un ritm benefic pentru elevi.

Astfel, în urma propunerilor, am ajuns la următoarele soluții:

 Pentru disciplinele „Limba română”, „Matematică”, „Limba engleză”, „Limba franceză” și „TIC”, cursurile elevilor de la Școala Gimnazială Kids Palace se vor ține conform unui program care urmărește cât mai aproape orarul școlar, folosind aplicația Skype (atât pentru nivelul primar, cât și pentru cel gimnazial). Totodată partea de teme și lucru individual se va putea realiza folosind aplicația Whatsapp, prin trimiterea de mesaje și poze de la elevi către profesori. 

 Pentru celelalte discipline, precum „Istorie”, „Educație socială”, „Geografie”, „Muzică”, „Biologie”, „Desen”, „Religie” am decis să le oferim elevilor diferite variante de lucru, prin care să păstreze contactul cu materia. Câteva exemple ar fi realizarea unor proiecte sau portofolii (broșuri, afișe, prezentări power point etc), studiu individual, completarea de scheme ale lecțiilor, fișe de lucru, fișe recapitulative

Am luat în calcul și varianta în care elevii nu vor putea fi prezenți online, iar în acest caz cadrele didactice vor trimite zilnic, în format electronic, pe email, materialele folosite pe parcursul interacțiunii pe Skype cu elevii prezenți. 

Am trimis de asemenea părinților recomandările noastre privind activitățile din această perioadă: 

– petrecerea timpului acasă,

– plimbări scurte în aer liber, dar nu în spații aglomerate,

– evitarea spațiilor de joacă destinate copiilor, 

– limitarea petrecerii timpului în spațiile comerciale, 

– interacțiune doar cu persoanele apropiate,

– pe cât posibil, amânarea sau anularea plecărilor în alte țări. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.