fbpx

Elevii din Transylvania College continuă orele online

Chiar dacă școlile s-au închis, orele continuă pentru elevii din Transylvania College, din Cluj-Napoca. Fiecare elev stă acasă, în fața calculatorului, iar profesorii predau lecțiile tot din fața computerelor, în clasele goale. Sistemul funcționează încă de miercuri, 11 martie.

Ruxandra Mercea, director general al Transylvania College, a spus că atât elevii, cât și profesorii din Transylvania College s-au adaptat ușor la orele făcute online. Ea a explicat și care sunt platformele gratuite folosite pentru continuarea orelor de acasă.

Ruxandra Mercea

“Decizia de a închide o școală pentru o perioadă e foarte grea. A fost nevoie să ne mobilizăm într-un timp scurt, pentru ceva ce nu credeam că o să se întâmple. La Transylvania College suntem într-un punct bun, pentru că de peste patru ani am introdus în școală învățarea cu ajutorul iPad-ul. Astfel, nu a fost greu să ne adaptăm, pentru că profesorii și elevii noștri lucrează cu tehnologia zilnic. Colegii mei s-au mobilizat, iar luni, înainte să se anunțe închiderea școlilor, aveam planul realizat. Sunt recunoscătoare pentru proactivitatea și munca lor.
Ca școală, folosim aplicația gratuită Class Dojo pentru a trimite activitățile acasă elevilor din primar. Elevii (primar, gimnaziu și liceu) și profesorii folosesc Google Meet, Google Classroom și alte resurse disponibile online. Toți copiii citesc mai mult și lucrează individual în această perioadă, urmând a trimite munca lor profesorilor, pentru a primi feedback. Profesorii lucrează de acasă sau de la școală. Este decizia lor, atât timp cât se asigură că sunt disponibili online conform orarului normal. De ceva vreme, când mă gândesc la cum lucrăm azi, nu îmi pot imagina munca fără ce oferă Google pentru școli: acces la e-mail, calendar, drive, documente editabile în colaborare și în timp real, întâlniri/ore online. Toate – gratuite pentru școli„, a explicat Ruxandra Mercea, director general Transylvania College.


Galerie foto


Despre Transylvania College

Transylvania College este o școală internațională non-profit din Cluj-Napoca, care oferă un parcurs educațional complet, de la creșă, până la liceu. Este singura școală internațională din Cluj-Napoca și din regiune acreditată de Ministerul Educației căreia i s-a oferit statutul oficial de Școală Britanică Internațională (BSO – British School Overseas), de către Departamentul pentru Educație din Marea Britanie, în urma unei serii de inspecții riguroase și complexe.

Transylvania College este membru acreditat al Consiliului Școlilor Britanice Internaționale (COBIS), membru Global Connections și membru al asociației mondiale a școlilor de elită Round Square. Ruxandra Mercea, director al Transylvania College, face parte din G30, un grup de experți în educație care include directori aleși de la 30 dintre cele mai inovative școli din întreaga lume. Din 2015 Transylvania College se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române. 


Dacă ai ajuns aici poate te interesează:

În vremea pandemiei, mai bine online

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.