fbpx

Jurnalista româncă Monica Ulmanu face parte din echipa Washington Post care a câștigat Premiul Pulitzer

Jurnalista româncă Monica Ulmanu a câștigat cel mai prestigios premiu din domeniul presei, alături de echipa Washington Post, din care face parte. Distincția a fost acordată pentru o serie de articole de investigație care au avut ca subiect schimbările climatice.

Comitetul de acordare a premiului a explicat că seria de articole la care a participat Monica Ulmanu a fost premiată pentru că reprezintă ”o serie extraordinară care a demonstrat cu claritate științifică efectele nocive ale temperaturilor extreme asupra planetei.” 

Monica Ulmanu coordoneaza o sectie din departamentul de grafică de la Washington Post ca assignment editor. Ea s-a mutat de la Guardian la Washington Post in 2018 si a mai lucrat, intre altele, la Reuters (biroul din Londra) si Boston Globe, plus un stagiu la New York Times.

Despre Premiul Pulitzer

Premiul Pulitzer – premiul pentru jurnalism american, creat în anul 1904 de jurnalistul american de origine maghiară Joseph Pulitzer. El este acordat anual pentru merite deosebite pentru reportaje, fotografii, romane și înregistrări muzicale. Premiatului i se acordă și suma de 10.000 $ americani. În lumea jurnaliștilor și scriitorilor din Statele Unite, Premiul Pulitzer este un premiu similar ca prestigiu cu premiul Nobel acordat cercetătorilor, scriitorilor și oamenilor de știință din întreaga lume sau cu premiul Oscar din cinematografie.

Modul de premiere
Premiatul este anunțat de regulă în luna aprilie. Acordarea premiului se face la circa o lună după înștiințare în perioada prânzului în biblioteca universității Columbia University din New York City. Premiul Pulitzer a fost acordat pentru prima oară în 1917.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.