fbpx

Guvernul vrea să aloce 3,5 milioane de lei din fondul de rezervă, pentru bursele elevilor din școli private

Sursă foto: Freepik

Guvernul a pus în dezbatere publică un proiect de HG care prevede alocarea a 3,5 milioane de lei din fondul de rezervă pentru bursele elevilor din școli private.

 

Ce prevede proiectul de HG publicat pe pagina de internet a Ministerului Educației:

Art. 1
(1) Se aprobă suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea învăţământului particular şi confesional acreditat pe anul 2023, cu suma de 3.485 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, şi repartizarea acesteia pe județe potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre;

 

(2) Repartizarea pe unități/ subdiviziuni administrativ-teritoriale, a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată prevăzute în anexă, se face prin decizie a directorului direcţiei generale regionale a finanţelor publice/şefului administraţiei judeţene a finanţelor publice, în baza actului administrativ emis de inspectorul şcolar general al Inspectoratului şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti, în termen de 3 zile calendaristice de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, cu privire la repartizarea sumelor pe unităţi/subdiviziuni administrativ teritoriale, precum şi pe unităţi de învăţământ;

 

(3) Cu sumele repartizate potrivit alin. (1) se rectifică bugetele locale ale unităților/subdiviziunilor administrativ teritoriale.

 

Art. 2
Ordonatorii principali de credite răspund de modul de utilizare, în conformitate cu dispozițiile legale, a sumelor alocate potrivit prevederilor art. 1 alin.(1).

 

Art. 3
Ministerul Finanțelor este autorizat să introducă modificările corespunzătoare în volumul şi structura bugetului de stat pe anul 2023.

 

Citește proiectul, integral, aici: 

proiect_HG_FRB_invatamant_1223 (1)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.