fbpx

Funeriu: Care e problema dacă o tânără doreşte să devină mămică la 17-18 ani? Nu toate tinerele doresc să bea latte macchiato şi să meargă în WE în Malta

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, susține, pe Facebook, că insistența USR-PLUS de a legifera educația sexuală în școli înseamnă fie ”prostie”, fie ”dorință de hipersexualizare a tinerilor”. ”Care e problema dacă o tânără îşi doreşte să devină mămică la 17 sau 18 ani? Nu toate tinerele doresc să lucreze 70 de ore pe săptămână în corporații, să bea latte macchiato şi să meargă în WE (weekend-n.r.) în Malta”, afirmă fostul ministru.

Ce spune Daniel Funeriu:

Insistența cu care USRPLUS cere materia „educație sexuală” în şcoală, împotriva tuturor argumentelor logice şi de bun-simț, nu poate însemna decât două lucruri:
1) prostie şi/sau
2) dorință de hipersexualizare a tinerilor.
Cum USRPLUS are cei mai educați politicieni, din punct de vedere al studiilor, mai stă în picioare numai ipoteza 2, aşa că îi rog frumos să nu o mai dea după copac şi să o spună franc, nu să vină cu minciuni, cum au făcut la referendum. Nu e nimic rău în a dori ceva anume, suntem în democrație, dar să nu umble cu cioara vopsită.
De ce e ilogic şi mincinos?
Argumentul lor principal e „avem prea multe mame foarte tinere”, deci trebuie să facem educație sexuală pentru a evita asta.
Or:
1) fetițele de 12-13 ani care devin mame nu mai frecventează de ani buni şcoala, deci orice faci în şcoală nu ajunge la destinatarii care au nevoie. Altele sunt politicile pentru a evita acest flagel, şi ele țin de Ministerul de Interne, nu de cel al educației.
2) În prezent există suficiente prevederi care fac obligatorie predarea educației pentru sănătate, inclusiv sexuală. Poate nu se aplică, deci soluția e să se urmărească aplicarea, nu să se dea o lege nouă, care iar nu va fi aplicată…
3) În România căsătoria e legală (în circumstanțe bine reglementate) la 16 ani. Şi atunci care e problema dacă o tânără îşi doreşte să devină mămică la 17 sau 18 ani? Nu toate tinerele doresc să lucreze 70 de ore pe săptămână în corporații, să bea latte macchiato şi să meargă în WE în Malta. Fiecare cu opțiunile sale, statul trebuie să împiedice abuzurile.
4) Bineînțeles că orice constrângere asupra femeilor (şi bărbaților) trebuie pedepsită aspru, cu atât mai aspru cu cât vârsta e mai mică, dar asta se predă băieților la dirigenție, iar ceea ce e prevăzut în programa actuală despre educația sexuală e suficient (dacă s-ar face!).
5) Matematica, fizica, chimia, gramatica sunt aceleaşi pentru toți. Viața emoțională, deci implicit cea sexuală, e proprie fiecăruia şi aşa trebuie să rămână, cred eu. De aceea şcoala trebuie să trateze subiectul cu maximă delicatețe, din punctul meu de vedere programa actuală, dacă e parcursă, e foarte bună.
6) Având în vedere fauna din Parlament, nu trebuie să surprindă pe nimeni dacă, în contrapartidă, alți mirobolanți aleşi ai poporului vor propune aberații în sens invers. Rezultatul? Scandal fără rezultate pentru copii.
7) Dacă obiectivul nespus al insistenților e legat de toleranță față de diversitatea orientărilor sexuale, foarte bine, asta se poate foarte bine face la dirigenție de exemplu, nu e nevoie de nicio materie în plus.
Am scris un articol lung şi complet pe tema asta, îl găsiți în comentarii.
Dacă vreți să vă amuzați, citiți comentariile, sigur vor da iama toți ciudații şi haterii. O să fiu acuzat şi de unii, şi de alții :)))
Ce spunea Daniel Funeriu despre legiferarea educației sexuale, în anul 2019:

Dacă ai ajuns aici, citește și

Mesajul unei eleve românce din Noua Zeelandă: Eu și prietenii mei am învățat despre sex la școală și cred că suntem foarte ok

2 comments

  1. K'melia spune:

    Nu este nici o problem daca o tanara VREA cu ADEVARAT sa devina mama la 17-18 ani, problema este cu acele foarte multe tinere imature emotional, fizic si legal care sunt violate de barbati adulti de 30, 50 sau 60 de ani iar noi ca stat si justitia din Romania nu ii invata pe acesti copii ce inseamna un abuz, ce sa faca daca se incearca abuzarea lor, nu ii aparam pe acesti copii.In Romania 3 din 4 pradatori sexuali nu sunt judecati pentru VIOL ci pentru relatii sexuale cu un minor, se presupune ca fete de 10-12 ani INITIAZA un act sexual cu un barbat de 30 de ani sau chiar mult mai mult. Il consideram un om inteligent pe domnul Funeriu, chiar daca arareori eram de acord cu afirmatiile dansului si doar partial, marturisesc ca ma asteptam la un pic de deschidere in gandire din partea unui om care a trait si studiat in strainatate, sunt foarte dezamagita ca in ciuda acestor ani de studiu traiti in strainatate domnul Funeriu nu a depasit conditia barbatului roman ipocrit si misogin, trist, foarte trist…

  2. daniel spune:

    Sa-l informeze cineva pe Funeriu ca nu de 17-18 ani e vorba, adica majore, ci de 12-17 ani! Si nici nu raman insarcinate din dorinta de a face copii!

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.