fbpx

Daniel Funeriu susține revenirea la trimestre: ”42 de săptămâni de școală și păstrarea conținuturilor”

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, susține ideea ca semestrele să fie înlocuite cu trimestre, așa cum a solicitat Societatea Academică Română.

Funeriu mai afirmă că elevii ar trebui să aibă 42 de săptămâni de cursuri, iar conținuturile ar trebui păstrate, însă recentrate pe anumite materii.

Ce spune Daniel Funeriu:

Să nu existe dubii, susțin:
1) 42 de săptămâni de școală (inclusiv Școala Atfel) în loc de 34-36 și trimestre nu semestre…
2) păstrarea conținuturilor, în niciun caz simplificarea lor, cu recentrare pe fundamental: mate, fizică, chimie, română și limbi, biologie, istorie, geografie, filosofie, arte și sport, predate progresiv transdisciplinar. Finanțarea prioritară în universitățile generaliste a acestor discipline, nu a „disciplinelor” inventate cu nume pompoase, care sunt în fapt dughene de schimbat materia gri în rumeguș.
3) Evaluarea tuturor profesorilor și re-formarea celor care se dovedește că au nevoie.
4) Desființarea DPPDurilor, master didactic și, masiv, practică plătită la clasă.
5) Vauchere pentru meditații pentru părinții mai săraci, bune de cheltuit cu profesorii mai performanți.
6) Rescrierea din temelii a PNNR pe educație, re-centrarea sa pe profesori și cel puțin 30 de milioane de euro pe județ pentru un ecosistem al activităților extrașcolare gândit coerent.
7) Centrarea sistemului pe exigență și autoritate izvorâtă din excelență profesională, nu invenții psihopupu falimentare sau vorbele goale cu „incluziune” care de facto e excluziune sau „echitate” care, de facto, e scăderea generală a nivelului. Incluziunea e o consecință firească, acolo, pe teren, a calității și a unei mese calde pe zi, nu a conțopismelor clamate la simpozioane.
8) O masă caldă pe zi pentru toți copiii care au nevoie.
9) Redimensionarea rețelei școlare și transportul de calitate: avem prea multe școli cu prea puțini copii.
10) Orice ministru face asta e eroul meu. Nu-mi pasă partidul, chelia, trecutul sau viitorul lui/ei.
Asta așa, de luni dimineața, să aibă presa și lucruri serioase de discutat, nu doar ciomăgelile de curtea școlii dintre politicienii-Gâgă în care e greu de decis dacă s-a umflat prostia sau orgoliul nemăsurat.

1 comment

  1. Carmen spune:

    Da pentru împărțirea în trimestre, ar echilibra cele 36 se săptămâni ale anului școlar. Extinderea anului școlar la 42 de săptămâni nu-i văd rostul. Programele și manualele școlare clar ar trebui simplificate, iar profesorii ar trebui să se axeze pe predarea și aprofundarea noțiunilor
    Nu pentru acordarea de vauchere pentru încurajarea meditațiilor.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.