fbpx

”Ce conține vaccinul?” Mesajul viral al unui dresor de câini

Imagine: Illustration 186616529 © - Dreamstime.com

Sebastian Trenka, un dresor de câini din Timișoara, a impresionat mulți oameni de pe rețelele sociale cu postarea sa intitulată ”Ce conține vaccinul?” 

Textul se referă la toate lucrurile pe care oamenii le vor putea face din nou, nestingheriți de teama de îmbolnăvire sau de restricțiile legale, după ce imunizarea populației va fi realizată.

Postarea lui Sebastian Trenka:

Ce conține vaccinul? 🤷‍♀️
Săruturile si imbratisarile uitate. Excursii școlare. Bunicii la masa festivă de sărbători. Un film bun la cinema cu popcorn și pepsi mare. O seară la teatru cu sala plină. Concerte cu mii de spectatori. O cină la restaurant cu prieteni. O escapadă de weekend undeva cu avionul, hotărâtă peste noapte. Petrecerea de acasă unde fiecare își aduce propria tavă de gustări făcute casă. Competiții sportive. Strângerile de mână atunci când faci cunoștințăcu cineva. Vise liniștite și granițe deschise. Profesori care merg printre rândurile băncilor. Plecările de ultimul minut și mulțimea in gară. Libertatea de a sta acasă când vrei TU… 
Postarea a fost apreciată de sute de oameni și distribuită de peste 4500 de utilizatori pe Facebook.
CONTEXT

Pe 15 ianuarie, începe etapa a doua de vaccinare în România.

Coodonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță, a enumerat, la Digi 24, persoanele care intră în etapa a doua de vaccinare. În această etapă vor fi incluși și angajații din învățământ.

Care sunt persoanele care vor fi vaccinate în a doua etapă

Valeriu Gheorghiță a enumerat lista oficială cu persoanele care intră în etapa a două de vaccinare:

  • beneficiarii din centrele sociale
  • persoanele care au peste 65 de ani
  • persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA
  • persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice

“Din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale fac parte personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție) , medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din înaltele instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase“, a precizat Valeriu Gheorghiță, care a spus și că această lista a fost transmisă către DSP-uri.