fbpx

EXCLUSIV Sindicatele se întâlnesc joi cu ministrul Educației, pentru a dezbate noile legi

Sindicatele din învățământ se vor întâlni cu ministrul Educației joi, 18 august, au declarat pentru Educație Privată surse din minister. Subiectul întâlnirii este reprezentat de noile legi ale educației, aflate în dezbatere publică până pe 24 august.

Potrivit surselor citate, vor fi două întâlniri succesive: mai întâi cu sindicatele din preuniversitar, apoi cu Alma Mater, sindicatul angajaților din ciclul universitar.

Contactat de Educație Privată, Marius Nistor, liderul FSE Spiru Haret, a confirmat că va avea loc această întâlnire și a precizat că sindicatul său va avea un punct de vedere comun cu FSLI, cealaltă organizație sindicală importantă din învățământul preuniversitar.

”Am reușit să coagulăm punctele de vedere primite din teritoriu și vom avea un material de sinteză, pe care îl  punem la dispoziție, joi. Nu cred că e în regulă să dăm detalii până atunci. Așteptăm până joi și apoi facem public punctul nostru de vedere”, a declarat Nistor pentru Educație Privată.

Într-o altă declarație, acordată publicației noastre pe 4 august, Marius Nistor, liderul FSE Spiru Haret, a explicat de ce sindicatele lipsesc, pentru moment, din dezbaterea publică pe tema noii Legi a educației.

Spre deosebire de ații care se agită pe partea de online, preferăm să lucrăm pentru îmbunătățirea legii. Doar a ieși cu declarații nu credem că reprezintă ceva, în acest moment.

La momentul oportun, veți primi observațiile noastre. Deocamdată, cele două federații sindicale lucrează, colectăm informații din țară. Avem deja mii de observații pe textul proiectului și trebuie să le selectăm.
Am așteptat să apară proiectul de lege, am urmărit cu mare interes discuțiile care s-au purtat cu colegii din CJRAE, CMBRAE, Palatele Copiilor.
În momentul în care materialul va fi finalizat, va fi înaintat ministerului.
Vom spune foarte clar ce considerăm că e în regulă și ce nu.
De exemplu, pot să vă spun câte ceva despre preluarea palatelor și cluburilor sportive de către autoritățile locale. Nu este în regulă, din punctul nostru de vedere. Și în ceea ce privește CJRAE e mult de discutat. E clar că fiecare unitate de învățământ și-ar dori să aibă un consilier dedicat, nu ca acum, când avem un consilier și la 2000 de copii. Dacă se schimbă ceva, trebuie să fie în interesul copiilor.
Direcțiile județene care vor lua locul ISJ-urilor trebuie, de asemenea, să fie ceva cu adevărat funcțional.
Nu putem spune în acest moment dacă textul de lege e bun sau rău. Așteptăm niște clarificări. Avem nevoie de o legislație stabilă pe cel puțin un ciclu de învățământ. 
Nu îmi pot permite să am declarații pripite.”, a declarat, la vremea respectivă, liderul sindical.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.