fbpx

UK: Săptămâna școlară ar putea fi scurtată, din cauza facturilor mari și a creșterii salariilor

foto: internate.org

Școlile din Regatul Unit iau în considerare ca săptămâna școlară să fie redusă la trei sau patru zile, din cauza facturilor la energie mari. Un alt motiv este creșterea salariilor profesorilor, potrivit The Telegraph, citat de Independent.

Directorii fondurilor academice încearcă să găsească modalități de a reduce costurile, în contextul în care școlile resimt inflația ridicată, iar măririle bugetare nu sunt suficiente. Profesorii au avertizat, de asemenea, că școlile sunt în pragul unei crize, pentru că trebuie să suporte creșterea salariilor profesorilor, dar și plata facturilor la energie, care s-au majorat.

Unii se gândesc acum să reducă săptămâna școlară pentru a-și putea gestiona bugetele. Mark Jordan, directorul executiv al unui fond multi-academic, care administrează 17 școli din Midlands și Norfolk, a declarat că a auzit discuții despre o „săptămână de trei zile” pentru a ajuta școlile să reducă costurile și este luată în considerare înghețarea angajărilor și eliminarea programelor de recuperare pentru cei afectați de Covid-19.

„Dacă nu este deja planificată o săptămână de patru zile, cu siguranță va fi luată în considerare” de unele școli”, a declarat pentru The Telegraph, Dr. Robin Bevan, un director de top din Essex. Între timp, un director executiv al unui mare fond academic a declarat că „zile de școală mai scurte” și „restricțiile draconice privind utilizarea energiei” vor „deveni o realitate pentru toți”.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Educație a spus că săptămânile școlare nu ar trebui să fie mai mici de 32,5 ore, care este media actual: „mii de școli au deja această durată a săptămânii în limitele bugetelor existente și ne așteptăm ca planurile de finanțare actuale să țină seama de acest lucru”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.