fbpx

Eleonora Andrei: ”Copiii expuși la muzică de timpuriu au sistemul auditiv mult mai bine stimulat”

Interviu cu Eleonora Andrei, profesor de muzică pentru copiii din ciclul primar, Little London International Academy.

Trebuie să fim talentați ca să ne placă să cântăm?

Simțul estetic diferă  de la persoană la alta, dar încercarea de redare a muzicii , sub orice formă sau la orice nivel , aduce o recompensă prin relaxarea pe care o produce, sub influență combinațiilor de sunete , care sunt modelatoare pentru psihic. Abilitățile muzicale se pot îmbunătăți , sunt ca un pur exercițiu matematic pentru creier, trebuie doar să existe o voință expresă în această direcție.

Cum încurajăm un copil să se apropie de muzică?

La vârstele mici gusturile în materie de muzică se dobândesc , este suficient ca aceștia să fie expuși, astfel încât, mai târziu să aleagă stilul care îi va defini.

Cât de important este ca părinții să cunoască și să accepte gusturile copilului în materie de muzică?

Versurile împreună cu muzica formează un mesaj puternic formator, care este receptat cu o și mai mare ușurință de către noi toți, așa că se impune un control parental în alegerile lor, mă refer la navigarea liberă pe internet  fără îndrumarea unui adult.

Care sunt beneficiile muzicii din punct de vedere al dezvoltării personalității unui copil?

Copiii expuși la muzică de timpuriu au sistemul auditiv mult mai bine stimulat și acest lucru este esențial pentru abilitățile de citit, dezvoltarea limbajului și comunicare, în general, o spun cercetătorii în domeniul neurologiei. Creierul este angajat în totalitate atunci când redăm muzică la un instrument, formează noi rețele neuronale în zone mai puțin stimulate, în mod normal , chiar și prin simplul fapt de a ascultă muzică.

Cum poate un părinte să vadă progresul copilului său?

Beneficiile vor fi vizibile pe multe planuri, începând de la îmbunătățirea atenției până la rezolvarea cu o mai mare ușurință a problemelor de viață.

“Teach music in school to make a more civilized society” ! (Prince Charles).