fbpx

Educație la Înălțime: Deasupra Cazanelor Dunării, într-o lecție cu prof. Marcel Bartic

Photo 94551316 © Porojnicu | Dreamstime.com

Joia aceasta aduce o nouă lecție multidisciplinară marca “Educație la Înălțime” pentru cele peste două mii de clase din țară și din Republica Moldova înscrise în proiect.

O transmisiune în direct de la Cazanele Dunării, cu un profesor de top, Marcel Bartic, despre fenomenul migrației din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre. 
Despre sutele de mii de români care și-au riscat viața în anii comunismului încercând să treacă granița spre o viață liberă. 

Transmisia în direct prin YouTube Live – care va începe joi, 21 octombrie, la ora 11 – va avea un invitat special, doamna Brîndușa Armanca, autoarea unui film documentar și a unei cărți cu titlul ”Frontieriștii”. Trei școli din Maramureș, Botoșani și Galați vor intra în legătură video directă și vor interacționa cu profesorul de pe teren. Lecția va include consacratul concurs prin care se aleg clasele care vor intra în direct prin Zoom la lecţia următoare.

Aici găsiți un link către promo-ul lecţiei: 

https://youtu.be/gkPbkzUWXZ8

O lecție care atinge teme incluse în obiectivele de dezvoltare durabilă “Fără Sărăcie” și “Muncă decentă și creștere economică”.

Lecţiile „Educaţie la Înălţime” sunt transmise în direct pe canalul propriu de YouTube, https://www.youtube.com/c/EducatielaInaltime.

De asemenea proiectul are un site dedicat, http://www.educatielainaltime.ro, unde profesorii își pot înscrie clasa și pot afla detalii despre cum să se conecteze la lecție în doar trei pași.

Lecţiile „Educaţie la Înălţime” sunt realizate de către profesori dedicaţi şi se adresează elevilor de vârste cuprinse între 7 şi 15 ani. Durează aprox. 50 minute şi sunt transmise prin YouTube Live joia, de la ora 11. Orice profesor poate să găzduiască transmisiunea în direct în clasă la discipline precum geografie, biologie, istorie, explorarea mediului, dirigenţie. 

Educație la Înălțime este un proiect al Asociației Însemne realizat la nivel național prin parteneriatul cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României și cu sprijinul Aspire Teachers și al Ministerului Educației.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/stock-photo-danube-gorges-cazanele-dunarii-romania-decebal-head-sculpted-rock-image94551316

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.