fbpx

Conducerea talibanilor a acceptat reluarea campaniei de vaccinare împotriva poliomielitei

Foro: Zabi Karimi/AP

Conducerea talibanilor a fost de acord să permită reluarea campaniei de vaccinare din uşă în uşă împotriva poliomielitei în Afganistan, au anunţat OMS şi UNICEF luni într-un comunicat comun, citat de Digi 24.

Până să preia conducerea țării, talibanii se împotriveau vaccinării și mai mulți membri ai echipelor de vaccinare au murit împușcați.

Campania de vaccinare, care va începe pe 8 noiembrie, va fi prima în peste trei ani vizând toţi copiii din Afganistan, inclusiv mai mult de 3,3 milioane în unele părţi ale ţării rămase anterior inaccesibile acestor campanii, potrivit comunicatului.

În trecut, echipele de vaccinare în zonele controlate de talibani se loveau de greutăţi în mod repetat.

Anterior, talibanii îi acuzau pe membrii echipelor de vaccinare împotriva poliomielitei că adună informaţii împotriva militanţilor lor, dar acum ei sunt de facto guvernul Afganistanului după ce în august au răsturnat executivul de la Kabul care se bucura de sprijin internaţional.

Reprezentantul OMS în Afganistan, Dapeng Luo, a numit decizia talibanilor un „pas extrem de important în direcţia corectă”, potritvit dpa, preluată de Agerpres.

Comunicatul confirmă că decizia a fost luată de talibani ca urmare a dialogului în curs la nivel înalt între ONU şi conducerea talibanilor.

Liderii talibani s-au angajat să includă angajaţi femei şi să asigure securitatea şi siguranţa tuturor lucrătorilor din sănătate în toată ţara, se mai arată în comunicat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.