fbpx

Dominic Fritz: Capitala Europeană a Culturii TM 2023 a fost un plin succes, cu sute de mii de participanţi

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat astăzi. , într-o conferinţă de presă, că, în cadrul programului ”Capitala Europeană a Culturii TM 2023”, au fost organizate în acest an peste 2.000 de evenimente, care au adus în Timişoara sute de mii de vizitatori.

„Capitala Europeană a Culturii TM 2023 a fost un plin succes, atât la nivel local, cât şi naţional şi internaţional, la care nu s-au aşteptat nici unii dintre cei care au muncit în ultimii 10 ani la acest proiect. Au fost peste 2.000 de evenimente şi sute de mii de participanţi”, a afirmat Fritz.

”Am avut un nou model de finanţări culturale, iar acest lucru va rămâne în CCE, pe baza acestor operatori care s-au implicat au fost şi diferite tipuri de proiecte. Cultura, ca motor de dezvoltare, o resimţim inclusiv la atmosfera din oraş, spiritul vibrant, sunt toate generaţiile pe stradă. Baza pentru acest spirit este o conştientizare a valorilor noastre şi a viziunilor noastre bazate pe o cultură comună”, a adăugat Dominic Fritz.

„Nu toți au avut încredere că chiar va reuși acest oraș să se prezinte cum trebuie în fața țării și a Europei. Din start, am spus că avem două ambiții mari. Prima este să redefinim cultura și arta în Timișoara, în comunitatea noastră, ca un motor al dezvoltării și ca un nou element de coagulare și implicare în comunitate. Al doilea obiectiv mare și strategic a fost să plasăm Timișoara și România pe harta Europei, nu doar în domeniul culturii”, a mai spus primarul Timișoarei.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.