fbpx

Doar 28 de profesori din județul Botoșani fiscalizează meditațiile – Observator News

sursă foto: Freeepik

Doar 28 de profesori din județul Botoșani declară la Fisc veniturile obținute din meditații. Informația apare într-un reportaj realizat de jurnaliștii de la Observator.

Conform sursei citate, un profesor poate castiga si peste 20 de mii de lei pe lună doar din orele suplimentare. Iar cei mai mulţi încasează banii la negru. Cu bon fiscal, preţul e şi mai mare pentru elevi. Doar 7 mii de profesori și-au declarat veniturile la ANAF în ultimul an. Cei mai mulți sunt dascălii din București, unde au încasat peste 24 de milioane de lei. În topul încasărilor sunt județele Cluj, Ilfov, Sibiu și Timiș. Cei mai puțini profesori care fiscalizează banii sunt din Botoșani- doar 28.

În anul 2022, Peste 560 de persoane fizice şi juridice din Iași s-au înscris cu venituri din meditații sau activităţi educaţionale iar, dintre acestea, 257 sunt persoane fizice, după cum anunța Ziarul de Iași, care cita date obținute de la ANAF. 

Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile din meditații în anul 2022.  Impozitele virate la stat s-au ridicat la 47 de milioane de lei, potrivit datelor obținute de Digi24.

La nivel național sunt peste 200.000 de cadre didactice, dintre care doar 7.400 au raportat până în prezent la ANAF veniturile obținute din meditații, precizează jurnaliștii Digi24. Sumele sunt de ordinul zecilor de mii de lei, sau chiar euro în unele situații.

La regionala ANAF Cluj-Napoca s-a înregistrat cel mai mare număr de profesori care au declarat veniturile obținute din meditații, 1.415 mai exact.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.