fbpx

Directorul Pfizer: Este probabil să apară o variantă Covid-19 rezistentă la vaccin

Albert Bourla, directorul Pfizer, a declarat marți că, la un moment dat în viitor, este posibil să apară o tulpină de COVID-19 care este rezistentă la vaccinuri.

„De fiecare dată când apare o variantă în lume, oamenii de știință noștri pun mâna pe ea”, a declarat Bourla pentru Fox News într-un interviu citat de The Epoch Times. „O cercetează pentru a vedea dacă această variantă poate rezista la protecția vaccinului nostru. Nu am identificat încă nicio astfel de variantă, dar credem că este probabil ca într-o zi, una să apară.”

Nu este prima dată când Bourla face o astfel de previziune. El a abordat problema într-un interviu larg acordat revistei Fortune în februarie, în perioada în care atenția se îndrepta din ce în ce mai mult asupra noilor mutații ale virusului.

Răspunzând la o întrebare cu privire la eficacitatea vaccinului Pfizer împotriva variantelor emergente, Bourla a spus că este „destul de încrezător” că poate neutraliza noile mutații și a citat rezultate încurajatoare de laborator. În același timp, el a spus că „întrebarea fundamentală” este cât de probabil este că va apărea în cele din urmă o tulpină de coronavirus rezistentă la vaccin.

„Teoretic, este un scenariu foarte posibil. Nu este o certitudine, dar este acum, cred, un scenariu probabil ”, a spus el.

Comentariile sale au venit în aceeași zi în care Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a raportat noi date care aruncă mai multă lumină asupra eficacității vaccinului împotriva variantei Delta. Pe baza unui studiu realizat pe 4.217 participanți complet vaccinați – 65% dintre aceștia au primit vaccinul cu Pfizer, 33% vaccinul Moderna și 2% au fost imunizați cu Johnson & Johnson – raportul CDC a constatat o eficacitate mai mică (66%), comparativ cu lunile premergătoare predominanței Delta (91%).

1 comment

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.