fbpx

EU ȘI LUMEA: Cum reușește un smartphone să ne localizeze?

Telefoanele inteligente sunt adevărate minuni ale tehnologiei și fac parte din viața noastră. Dar de ce sunt ele ”smart”? Cum funcționează și de ce sunt, de exemplu, capabile să ne localizeze poziția exactă, în fiecare moment?

Acesta este subiectul celui mai recent episod din seria EU ȘI LUMEA. Vă invităm să îl urmăriți aici:

Asociația ”EU ȘI LUMEA”, condusă de jurnalista Livia Dilă, a lansat un proiect de popularizare a științei prin spoturi video, destinate copiilor între 6 și 14 ani.

Obiectivele Asociației EU ȘI LUMEA, prin acest proiect, sunt apropierea elevilor cu vârsta între 6-14 ani de știință, lămurirea simpatică și simplă a unor fenomene, creșterea înțelegerii lumii înconjurătoare prin spoturi educative cu durata de 2-3 minute.

Știința popularizată asigură timp de calitate în jurul acestor spoturi educative, o coeziune a familiei, subiecte care să le deschidă orizontul copiilor, dar și să le lămurească părinților anumite aspecte.

Prin aceste spoturi educative putem obține o atitudine mai implicată față de școală, în activitățile școlare, o curiozitate în creștere față de știință, satisfăcută de exemplele prezentate.

Copiii înțeleg de ce este bună învățarea, la ce folosesc cunoștințele lor în viață, care este legătura între teorie si realitate. Profesorii, de asemenea, pot folosi acest instrument la clasă”, explică reprezentanții Asociației.

Potrivit acestora, rezultatul este creșterea nivelului de înțelegere a faptelor științifice specifice timpului în care trăim: ”Acum, aproape 40% dintre elevii români suferă de analfabetism științific, adică nu înțeleg noțiuni simple de Chimie sau Fizică.

Procentul crește la peste 70%, pentru că deși cunosc doar operații elementare, nu știu să le folosească în situații concrete, de viață.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.