fbpx

Prof. univ. Cristian Preda intră în grevă japoneză în semn de protest față de cazul Cîmpeanu

foto: epochtimes-romania.com/

Prof. univ. Cristian Preda a anunțat că intră în grevă japoneză odată cu începerea anului universitar. Decanul Facultății de Științe Politice a Universității din București protestează astfel față de situația creată după ce ministrul Educației a fost acuzat de plagiat și îi îndeamnă pe profesorii din școli, licee și universități să facă la fel.

„Peste câteva zile, pe 3 octombrie, începe noul an universitar. Voi intra în grevă japoneză. Le voi explica studenților, la debutul fiecărui curs, că e inacceptabil să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori.

Un ministru care a confiscat ideea reformei educației și o folosește pentru a proteja rețeaua impostorilor din universități și din politică. Îi chem pe toți profesorii din școli, licee și universități să protesteze în acest fel. Reacționând la fraudă, educăm”, scrie Cristian Preda în mesajul publicat pe Facebook.

Cristian Preda speră că la presiunea mediului academic președintele Klaus Iohannis și PNL vor lua măsuri. Șeful statului ar trebui să desemneze un nou premier, în locul lui Nicolae Ciucă, acuzat la rândul său că a plagiat în lucrarea de doctorat, iar PNL să numească un alt ministru al Educației, a spuns decanul Facultății de Științe Politice la Europa FM.

„Mă gândesc în primul rând la rolul pe care președintele îl are în acest proces pentru că domnia sa, profesor de altfel, a lansat un ambițios proiect, „România educată”. Nu putem avea o Românie educată cu astfel de personaje, prim-ministrul și ministrul Educației plagiatori dovediți. Să-l schimbi pe Cîmpeanu sau să-l înlocuiești pe Ciucă durează câteva ore.

Speranța mea e ca Partidul Național Liberal să tragă aceste concluzii dacă vor să împiedice o grevă fiindcă lumea școlilor s-a revoltat și în anii ’90 și în anii 2000 și sunt convins că o va face dacă acest tip de dispreț față de buna credință este tratată cu aroganță sau cu replici precum cele pe care le-am auzit ieri, că nu-i nimic în neregulă cu un ministru care a plagiat”, a declarant Preda pentru Europa FM.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.