fbpx

Clotilde Armand: Solicit public autorităților franceze retragerea ordinului „Palmes académiques” acordat lui Sorin Cîmpeanu

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, solicită autorităților din Franța să retragă ordinul „Palmes académiques” acordat lui Sorin Cîmpeanu.

Declarația vine în contextul în care jurnalista Emilia Șercan afirmă, într-un articol publicat în PressOne, că ministrul Educației și-a însușit o lucrare realizată de doi universitari.

Declarația transmisă de Clotilde Armand:

M-am gândit să vă spun ceva despre care nu veți auzi în presa cumpărată de PNL și PSD
Dacă nu știți, în iunie 2021, domnul Sorin Cîmpeanu a primit Ordinul „Palmes académiques”, în grad de Comandor de la ministrul francez al Educației. Un ordin care a fost înființat în 1808 de Împăratul Napoleon ca o decorație pentru a onora membrii eminenți ai Universității din Paris, transformat, în 1955, într-un ordin de merit. În prezent, este una dintre cele mai vechi distincții civile acordate de Republica Franceză și răsplătește meritele depuse de unele personalități pentru servicii aduse universităților, în activitatea didactică sau științifică. Aceste ordin are trei grade ierarhice: Cavaler, Ofițer și Comandor.

De ce vă spun toate aceste lucruri și cât de important este acest ordin. Solicit public autorităților franceze retragerea ordinului „Palmes académiques” acordat lui Sorin Cîmpeanu, pentru că nu este permis ca acest ordin să fie acordat pentru impostură și plagiat.

Anul trecut ministrul Educaţiei a fost ales și preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF). Am anunțat și AUF despre acest plagiat grosolan și le-am explicat că un astfel de caz duce în derizoiu ideea de merit, de etică și performanță academică.

Oameni buni, plagiatul înseamnă furt intelectual. Iar atunci când plagiezi 13 capitole dintr-un curs universitar avem de-a face cu un autentic furt calificat academic. Plagiatul domnului ministru al Educației a fost documentat într-o investigație jurnalistică semnată de Emilia Șercan. Sunt facsimile de pe cărți, declarații și informații factuale concrete.

Știu, este incomod ceea ce spun și mă aștept să arunce din nou cei din PNL și PSD cu bani grei de la partid (tot din banii noștri) prin presa lor ca să ne atace. Dar nu putem închide ochii la așa ceva, nu putem să ne resemnăm. ”Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.” Iar noi am ales să facem ceva. Cazul de plagiat al ministrului Educației nu trebuie ignorat așa cum vor cei care plătesc bani mulți pentru ”liniște”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.