fbpx

Cîmpeanu compară îndrumătorul de lucrări cu instrucțiunile unui automat de cafea: Nu există drepturi de autor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut o analogie între îndrumătorul de lucrări practice, pe care este acuzat că l-a plagiat, și instrucțiunile de la un automat de cafea.

”Nu are ISBN, nu există drepturi de autor pentru aceste lucruri. Dacă vă cumpărați un automat de cafea, nu există drepturi de autor pentru instrucțiunile de folosire a automatului de cafea. Neavând drept de autor, nu se poate ceda dreptul de autor, sunt lucruri care trebuie să fie folosite”, a declarat ministrul, la TvR Info.

Ministrul a mai spus că nu consideră că are o problemă morală în scandalul declanșat în urma acuzațiilor de plagiat.

Întrebat dacă din punct de vedere moral consideră că a avut o scăpare atunci când nu a precizat şi numele fostului său mentor, ministrul a răspuns: ”Absolut deloc”, potrivit News.ro
El a afirmat că acuzaţiile de plagiat la adresa sa sunt ”cu siguranţă” un atac indirect la Legile educaţiei. Întrebat, în acest context, cum poate afecta dezvăluirea privind îndrumătorul de lucrări parcursul legislativ, Sorin Cîmpeanu a răspuns: ”Asta am şi anunţat: oricât de mari ar fi aceste încercări, Legile educaţiei îşi vor urma parcursul lor firesc şi legal în interesul a milioane de copii, în interesul viitorului acestei naţiuni”. 
”Atâta vreme cât lucrurile sunt perfect în ordine, mi se pare un pic straniu să risipim un timp preţios în loc să… Nu mai sunteţi interesată de masa caldă, de transportul elevilor, de funcţionarea şcolilor iarna, poate de Legile educaţiei, poate de salarizarea profesorilor: Păi vorbim despre un îndrumător de lucrări practice de acum 20 de ani, eu cred că am clarificat lucrurile”, a mai spus ministrul. 
El a declarat că ”instituţional este necesară o analiză serioasă” a lucrării, analiză care să fie făcută de către ”cei care au competenţă şi care înţeleg astfel de lucruri”. El a spus că cei care au căderea de a face o analiză sunt membrii comisiilor de etică de la nivelul universităţilor, al căror rol este clar definit.
Cîmpeanu a menţionat, răspunzând unei întrebări, că va discuta cu premierul acest aspect atunci când Nicolae Ciucă va reveni în ţară. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.