fbpx

Chatbotul ChatGPT, performanțe similare cu ale unui student mediocru la Drept – Studiu

Photo 266486058 © Boumenjapet | Dreamstime.com

Chatbotul ChatGPT nu poate depăși încă majoritatea studenților la facultatea de drept, însă poate obține note de trecere la examene, sugerează o nouă cercetare, citată de Reuters.

Mai mulți profesori de drept de la Universitatea din Minnesota au folosit popularul chatbot cu inteligență artificială pentru a genera răspunsuri la examenele de la patru cursuri din semestrul trecut, apoi le-au evaluat ”în orb”, împreună cu testele reale ale studenților.

Performanța medie de nivel C+ a ChatGPT se află sub media B+ a oamenilor, au spus autorii. Dacă se aplică în cadrul curriculumului, aceasta ar fi totuși suficientă pentru a-i câștiga chatbot-ului o diplomă în drept. – deși ar fi pus sub observație academică la Universitatea din Minnesota, clasată pe locul 21 în clasamentul celor cea mai bune facultăți de drept din țară de către US News & World Report.

„Singur, ChatGPT ar fi un student la drept destul de mediocru”, a spus autorul principal al studiului Jonathan Choi, care a colaborat cu profesorii Kristin Hickman, Amy Monahan și Daniel Schwarcz.

„Potențialul mai mare pentru profesie aici este că un avocat ar putea folosi ChatGPT pentru a produce o primă schiță brută și doar pentru a-și face practica mult mai eficientă”, a spus el.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/woman-s-hand-holding-iphone-openai-logo-chatgpt-chat-bot-culture-artificial-intelligence-time-amsterdam-netherlands-image266486058

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.