fbpx

,,Eco-creatorii de energie’’ in ,,Săptămâna verde’’- program educațional lansat de Engie România si adresat elevilor claselor a IV-a

 ”Săptămâna verde” este marcată in acest an de programul educațional extra-școlar ,,Eco-creatorii de energie’’, dezvoltat de ENGIE Romania, în parteneriat cu asociația Hands Across Romania,  o continuare a proiectului de tradiție – ,,Întâlnire cu energia’’, dar adaptat contextului actual și nevoilor educaționale care pun accent pe sursele de energie verde (energia solară, energia eoliană, biomasa, hidroenergia), economia de energie, comportamente pe care cei mici  trebuie să le deprindă încă din școală pentru a proteja planeta.

Conținutul informațional propus este suplimentar programei școlare existente, cu scopul de a încuraja cunoașterea surselor de energie regenerabile intr-un mod placut si interactiv, prin intermediul mascotelor Electro, Lumi si Eol, care personifica energia electrica, solara și eoliana, personaje care ii vor însoți pe elevii participanți în minunata aventura în lumea energiei si va facilita intelegerea importantei responsabilitatii față de consumul de energie și, implicit, față de mediul înconjurător.

 

Interesul crescut din partea unităților de învățământ pentru prima ediție a programului  este confirmat de cei 3500 de elevi participanți, din 125 de școli din București, Ilfov, Argeș, Giurgiu, Călărași, Ialomița, care vor fi parte din acest program, derulat în perioada 9 mai-10 iunie.

Programul constă în 2 lecții succesive, susținute la clasă în aceeași zi de către voluntari ai ENGIE Romania și ai asociației partenere Hands across Romania, fiind implicați în această ediție 34 de lectori, care vor folosi un suport de curs atractiv cu informații utile și exerciții practice care să-i stimuleze pe elevi în procesul de învățare  Lecțiile din cadrul programului sunt stabilite de comun acord cu cadrele didactice. Informații detaliate pot fi accesate pe pagina dedicată programului : https://www.engie.ro/intalnire-cu-/.

Este un parteneriat social prin care Engie subliniază importanța educației în modelarea comportamentului responsabil fata de natura al tinerei generații. «Programul educațional ,,Eco-creatorii de energie” susține angajamentul nostru de a încuraja consumul responsabil de energie, de a facilita cunoașterea surselor de energie regenerabile și a comportamentelor eco-responsabile în rândul copiilor. Ne propunem să continuăm aceste campanii educaționale și să le adaptăm pentru cât mai multe categorii de tineri, considerând că este misiunea noastră să construim, alături de ei, simbioza dintre energie și mediul înconjurător a declarat Eric Stab, Președinte & CEO ENGIE Romania.

Rolul școlii in educarea și schimbarea mentalităților este primordial și acest lucru trebuie sa fie accelerat in următorii ani. ,,Ne bucurăm că acest program vine să întregească eforturile noastre de a crea conștiința ecologică în rândul elevilor noștri. Vom avea o școală nouă, piste de biciclete și în curând toată comuna noastră va avea coșuri de gunoi. Este nevoie să-i pregătim pe copii de mici iar eco-gesturile pe care Electro, Lumi și Eol le-au adus în prim plan sunt extrem de binevenite în conturarea comportamentului responsabil față de mediu pe care cei mici trebuie să-l deprindă’a explicat Oana Artimon, director Școala Gimnazială Fundeni, Călărași.

Grupul de companii ENGIE Romania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, producție din surse regenerabile și furnizare de energie electrică, precum și soluții verzi și servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice.

ENGIE Romania are 3 axe principale de acțiune în domeniul responsabilității sociale : sănătate, educație și protecția mediului înconjurător. În domeniul educației compania a investit din 2005 până în prezent circa 1.320.000 euro în programe și proiecte educaționale ce au vizat: prevenirea abandonului școlar, conștientizarea și informarea publicului larg privind impactul asupra mediului înconjurător, sprijinirea categoriilor defavorizate pentru acces la educație, dezvoltarea învățământului dual și programe educaționale extra-școlare privind energia și utilizările ei.

Asociaţia Hands Across România (HAR) este o organizaţie non-guvernamentală, membră a Alianţei pentru Sănătate din România, care acţionează ca un „hub” între societatea civilă şi instituţiile guvernamentale şi/sau sectorul privat. În prezent, asociaţia implementează proiecte menite să aducă o valoare adăugată serviciilor sociale, culturale şi educaţionale, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor în care activează. Asociația a pus bazele în anul 2020 unei coaliții de promovare a învățământului profesional dual, VoHub, care are rol de advocacy.

1 comment

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.