fbpx

”Furați bani de la prieteni”, sunt îndemnați minorii. Cazinourile pentru copii, noul trend iresponsabil pe internet

Cu toate că ar trebui să fie destinate doar adulților, cazinourile online își caută ”clienți” și printre minori. După jocurile violente sau care îi îndeamnă pe cei mici să facă gesturi periculoase, o altă modă a apărut pe internetul din România. Mai mulți vloggeri îi atrag pe copii în lumea cazinourilor online. Minorii sunt tentați cu iluzia unor premii consistente, precum gadgeturi ca Play Station 4 sau Oculus Rift și sunt învățați cum să introducă pe diverse site-uri date din cardurile părinților sau ale altor persoane.

”Furați bani de la părinți. De fapt, nu furați bani de la părinți, furați bani de la prieteni și intrați pe site-ul ăsta și jucați-vă, că e grozav!”, îi sfătuiește un vlogger pe minorii din publicul său.

Apariția acestor site-uri a fost semnalată de un alt vlogger, care a atras atenția asupra practicilor dubioase din lumea virtuală:

Educație Privată le recomandă părinților să supravegheze cu atenție activitatea online a copiilor și să le explice că introducerea de date personale sau bancare pe diverse site-uri este extrem de riscantă. În cazul în care suspectați că datele dumneavoastră au fost folosite în mod abuziv sau că sunteți victima unei fraude, vă sfătuim să sesizați Poliția.

Citește și

Utilizarea ecranului de către copii și adolescenți (partea 1)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.