fbpx

Jocurile ”Granny” și ”Vrei să fii o zână”, noile ”Balene Albastre”

Jocurile online, fie pe platforme web, fie descărcate din aplicații, pot fi periculoase pentru cei mici, mai ales atunci când conțin elemente care le pun în pericol sănătatea sau chiar viața.

Mai mulți părinți ne-au semnalat că, în ultimul an, două jocuri online periculoase au devenit populare printre copiii de vârstă școlară.

”Vrei să fii o zână” este asemănător cu ”Balena Albastră” prin faptul că presupune îndeplinirea unor porunci. Când ajunge la ultimul nivel, copilul este îndemnat să dea drumul la gazele de la aragaz, primind asigurarea că aceasta este calea prin care va deveni ”zână”.

”Granny” este un joc morbid și cu grafică extrem de violentă, care poate fi descărcat și AppStore și din Google Play. Personajul principal este o bunică-zombie, care îl ”urmărește”pe jucător și provoacă scene sângeroase, inclusiv cu elemente de canibalism.

jocurile

Din informațiile obținute de Educație Privată, ambele jocuri au devenit foarte populare printre elevi, inclusiv printre cei din clasele I-IV, mai ales în școlile din București.

Vă recomandăm să supravegheați atent activitatea online a copiilor și să discutați cu aceștia despre pericolele care pot fi generate de anumite site-uri și aplicații.

Vă recomandăm, de asemenea, să instalați pe aparatele electronice cu acces la internet aplicații de parental control, care reduc riscul accesării unor site-uri și jocuri nepotrivite pentru vârsta lor. Găsiți
câteva variante de astfel de aplicații aici.

Citește și

Utilizarea ecranului de către copii și adolescenți (partea a 2-a)