fbpx

Caut meditator pentru… meditator!

Caut meditator

de Daniela Vișoianu, expertă în educație

Cel mai greu examen din sistem, cel de la finalul clasei a VIII-a, a generat și ultima modă din educația din România: combinarea meditațiilor cu alte meditații. Sau a meditațiilor/cursurilor online cu meditațiile fizice. Sau a meditațiilor unu-la-unu cu cele cu mai mulți elevi împreună. În fapt, ai ajuns să crezi că faptul că ai acces la meditații care se desfășoară fizic e un element de statut social înalt. Curat privilegiu, monșer.

Tu visezi pentru el liceul pe care l-ai făcut și tu, că e în cartier. Un vis greșit. Pare că va lua o medie undeva între 9.00 și 9.40 și nu are șanse. Te-ai interesat și nu ai multe variante. Copilul e bun, e cuminte, e sufletul tatălui lui. Sufletul „tău” e cel mare, cu care a fost mult mai simplu: a fost mai năzdrăvan, a intrat cu aproape 9.00 la același liceu și e în ultimul an la arhitectură.

Meditatorii sunt intangibili. Pot avea o zi proastă, așa că e bine să nu întrebi de ce nu face copilul tău nimic la geometrie. Te îngrijorezi degeaba și poate îl dă afară de la meditații. Că ai aflat deja, de la o colegă, că există și acest obicei, de a-i da afara de la meditații pe cei care riscă să îi afecteze reputația.

Fiecare are o METODĂ, acea metodă de care depinde copilul tău pentru marile alegeri de viață. Metoda nu are legătură cu ceea ce se întâmplă la clasă, asta știm deja de câțiva ani. Întâi „ne concentrăm pe grilă” – adică întâi ne ocupăm de 5, după care de 7, după care de 9. Pentru 10 muncim dacă mai este timp. Cred și eu că pare soluția magică să mai fie un meditator care să îl verifice pe primul meditator sau, care, să lucreze măcar cu altă metodă. 3 profesori de matematică în mintea aceluiași copil de 14 ani, care copil știe de la cei mai mari ce drame s-au întâmplat anul trecut!

Sigur, ai vreo două prietene care ți-au spus: uită de al doilea meditator, e nevoie să faci tu sau tatăl copilului teste cu el, măcar unul pe zi. Mă rog, două, unul la mate și unul la română. Fix. Tot ce îți dorești pentru rolul tău de părinte.

Cum era?

Aaaa, da. Ne mai trebuie încă un rând de examene pentru această situație. La mai multe discipline. Și asta va aduce mai multă echitate în sistem.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.