fbpx

Burse de cercetare de 800 de euro pe lună la Roma și Veneția, anunțate de Ministerul Educației

Ministerul Educației anunță lansarea unor burse de cercetare de 800 de euro pe lună la Roma și Veneția, pentru o perioadă de minimum 2 luni consecutive și maximum 2 ani universitari consecutivi.

Programul de cercetare și formare postuniversitară și postdoctorală „Vasile Pârvan” se derulează la Accademia di Romania din Roma și „Nicolae Iorga” la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Unamistica din Veneția.

Bursele se acordă pentru următoarele domenii: istorie și științe sociale, arheologie, arhivistică, biblioteconomie, filologie clasică și modernă, istoria artei și arhitectură, literatură și studii literare, arte, științe economice și științe exacte.

Cazarea se asigură gratuit la Accademia di Romania din Roma și la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Unamistica din Veneția, unde se pun la dispoziția bursierilor bibliotecile, atelierele de sculptură, de pictură și sălile de expoziție.

Bursa, în valoare de 800 de euro pe lună, se acordă pentru o perioadă de minimum 2 luni consecutive și maximum 2 ani universitari consecutivi.

Ministerul Educației a lansat programul prin Agenția de Credite și Burse de Studii, instituit prin H.G. nr. 101/2002, cu modificările ulterioare, pentru un număr maximum de 175 de luni de bursă, în limita bugetului aprobat.

Formularul de înscriere, calendarul concursului și informații detaliate găsiți pe site-ul dedicat programului, aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.