fbpx

Boris Johnson: ”Menținerea școlilor închise o secundă mai mult decât e necesar este social intolerabilă”

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că redeschiderea școlilor în septembrie este un imperativ social, economic și moral și a insistat că vor putea să funcționeze în condiții de siguranță, în ciuda amenințării continue din partea pandemiei, relatează agenția de prsă Reuters.
Comentariile sale au fost făcute după apariția unui studiu la începutul acestei luni, care a avertizat că Marea Britanie riscă un al doilea val de COVID-19 în această iarnă, care va fi de două ori mai mare decât primul val, dacă școlile se deschid fără un sistem îmbunătățit de testare și urmărire.
Într-un editorial publicat de Mail on Sunday, Johnson a spus că redeschiderea școlilor este o prioritate națională. Școlile vor fi ultimele locuri care se vor închide în viitor, dacă vor exista carantine locale, a mai spus Boris Johnson la o întâlnire, fiind citat de o altă publicație, afirmă Reuters.

Școlile din Anglia s-au închis în martie pentru toți elevii, cu excepția copiilor lucrătorilor-cheie, și s-au redeschis în iunie pentru un număr mic de elevi.
Guvernul dorește ca toți elevii să se întoarcă la școală până la începutul lunii septembrie, Johnson descriind acest lucru drept „o prioritate națională”.„Menținerea școlilor noastre închise fie și o secundă mai mult decât este absolut necesar este social intolerabil, nesustenabil din punct de vedere economic și imposibil de apărat din punct de vedere moral”, a scris Johnson.
Costurile economice pentru părinții care nu pot lucra dacă școlile rămân închise sunt în spirală, iar țara se va confrunta cu mari probleme în cazul în care copiii ratează educația, a avertizat premierul.
„Această pandemie nu s-a terminat, iar ultimul lucru pe care oricine dintre noi își poate permite să îl facă este să se complacă în această situație. Dar acum că știm suficient pentru a redeschide școlile tuturor elevilor în siguranță, avem datoria morală de a face acest lucru ”, a scris el.
Ziarul Sunday Times a relatat că Boris Johnson comandat o campanie de relații publice pentru a asigura deschiderea școlilor la timp și a spus la întâlnirea de săptămâna trecută că acestea ar trebui să fie ultimele locuri în care să se închidă, după restaurante, pub-uri și magazine.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.