fbpx

Anisie, despre varianta ca elevii să meargă la școală de la 1 octombrie: ”Suntem în evaluări”

Ministrul Educației, Monica Anisie. a declarat, într-un interviu ȘtiriEdu.ro, că varianta de redeschidere a școlilor pe 1 octombrie a fost propusă de specialiștii în sănătate, însă o decizie finală încă nu a fost luată.

”Au fost astfel de discuții, mai ales cu specialiști în sănătate publică, și s-a propus și acest scenariu în care să începem anul școlar mai târziu. Însă, în acest moment suntem în evaluări. Pe data de 7 septembrie vom afla de la direcțiile de sănătate publică în ce scenariu suntem, în funcție de situația epidemiologică. Până pe data de 10 septembrie trebuie să avem o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în funcție de propunerea pe care o face unitatea de învățământ ca urmare a evaluării situației epidemiologice făcută de DSP”, a explicat Anisie pentru ȘtiriEdu.ro.

Copiii s-ar putea întoarce în școli abia pe 1 octombrie, susține premierul Ludovic Orban, citat de Realitatea.net. Asta înseamnă că primele două săptămâni ar putea fi făcute doar online. Prim-ministrul a declarat că analizează această măsură și că o decizie va fi anunțată în timp util.

”Școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar până atunci să se facă online. Au fost discuții, există puncte de vedere exprimate de specialiști, care zic că profesorii și copiii revin din concedii. O mare parte dintre cei infectați au zis că au fost în concediu. S-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie. Vom anunța în timp util”, a declarat premierul Ludovic Orban, vineri.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a comentat, la Digi 24, varianta ca școlile să fie deschise pe 1 octombrie, avansată de premierul Ludovic Orban.

”Nu știu dacă este într-adevăr vreo diferență. Am auzit că există doscuții legat de oamenii care se întorc din concediu. Dacă prelunguim începoerea școlii, și concediile se pot prelungi la rândul lor și nu înseamnă că vom fi mai proptejați. Cred că un foarte riguros control al copiilor poate fi o bună măsură. Diferența poate fi făcută de pregpătire și organiuzare. Între 14 septembrie și 30 septembrie sunt 16 zile în care se pot definitiva pregătirile care nu au putut fi făcute din timp”, a spus Rafila.