fbpx

Anisie și Tătaru confirmă: Familiile care au persoane cu risc pot cere învățământ online

Atât ministrul Educației, Monica Anisie, cât și cel al Sănătății, Nelu Tătaru, au confirmat informațiile prezentate, luni, de Educație Privată: elevii care provin din familii unde există persoane care fac parte din grupurile cu risc la  contaminarea cu SARS-CoV-2 pot solicita să participe la cursuri în varianta online. Cei doi au făcut această precizare la conferința de presă pe care au susținut-o pentru a prezenta ordinul comun privind redeschiderea școlilor.

”Există opțiunea părinților de a solicita învățământ online în cazul în care are comorbidități sau există în familie persoane cu comorbidități”, a spus Nelu Tătaru.

”Atunci când în familie există anumite evaluări referitoare la starea de sănătate a copilului sau a membrilor familiei, există posibilitatea învățământului online”, a precizat și Monica Anisie.

Această prevedere este inclusă în ordinul comun al celor doi miniștri.

Potrivit surselor Educație Privată, formularea din ordin este următoarea:

Copiii care locuiesc în aceeași locuință cu o persoană care face parte dintr-un grup cu risc se pot, în mod normal, reîntoarce la instituția de învățământ. Pot exista anumite cazuri îm care, după o evaluare concretă și individuală al gradului de boală al persoanei respective și a riscului de contaminare cu SARS-CoV-2 pe care copilul îl poate aduce acasă, se poate recomanda de către medicul curant, cu acordul familiei, ca acel copil să nu se prezinte fizic la școală. Pentru cei care nu pot reveni la școală, reprezentanții unităților de învățământ vor identifica soluții pentru asigurarea procesului educațional la distanță.

Potrivit surselor Educație Privată, ordinul mai prevede că elevii cu boli cronice carer privesc cu teamă întoarcerea la școală, precum și părinții acestora vor fi consiliați de medicii specialiști și psihologii carer îăi au în îngrijire în privința măsurilor suplimentare necesare pentru a se simți în siguranță. Respectarea măsurilor de protecție și a celor de igienă recomandate tuturor elevilor trebuie monitorizată cu mai multă atenție în cazul elevilor cu boli cronice.

O altă prevedere a ordinului este aceea că preșcolarii/elevii care fac parte dintr-un grup cu risc (ex. boli respiratorii cronice severe, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, imune, autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilități, tratament imunosupresiv) se pot prezenta la școală cu avizul și recomandările specifice ale medicului curant și cu acordul scris al părinților. Pentru aceștia, reprezentanții unităților de învățământ vor identifica, după caz, soluții pentru asigurarea procesului educațional la distanță sau în condiții de siguranță sporite.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.