fbpx

Sociolog: Generația 15-20 de ani are mai mult bun-simț decât cea a părinților

Photo 168423025 | Teenagers © Gunold | Dreamstime.com

Sociologul Ana Bulai a afirmat, în emisiunea Academia Europa FM, că generația tinerilor de 15-20 de ani este una cu mai mult bun-simț și mai puțin agresivă social decât generația părinților.

”Această generație – vobresc de generația 15-20 de ani – este o generație cu mult mai mult bun-simț și cu mult mai puțină agresivitate socială decât a noastră, a părinților. Noi am fost generația care a fost în stradă la Revoluție, care a dat profeosorii afară din universități, care puneam etichetate cu ușurință, a fost o generație extrem de agresivă. Poate și începutul capitalismului, poate și vremurile tulburi prin care am trecut ne-au creat o agresivitate socială extremă”, a declarat Ana Bulai, în emisiunea moderată de Marcel Bartic.

”Noi nu mai avem punți de comunicare cu ei. Dacă vă uitați acum în spațiul public al electoratului românesc, niciuna din formațiunile politice nu se adresează în vreun fel acestor tineri. De exemplu, ei cer spații de comunicare în comunități. Ceva pentru noi, tinerii. Care nu înseamnă doar locuri de joacă sau discotecă. Ci altfel de spații de comunicare. Spații de secol XXI. Ei sunt în secolul XXI și noi toți suntem înaintea acestui secol”, a adăugat sociologul.

Ana Bulai a realizat, recent, un studiu World Vision România care arată ce își doresc tinerii din România de la țara lor. Potrivit studiului, 82% dintre liceeni cred că votul lor contează, iar generațiile tinere vor un stat care să le protejeze drepturile și care să se ocupe de drepturile lor.

1 comment

 1. Daniel Scurtu spune:

  Cum se masoara „bunul simt” stiintific?
  Care e definitia stiintifica a bunului simt?
  Care e metodologia studiului care spune ca unii au „mai mult bun simt” decat altii?

  Sau cumva opinia asta e una total subiectiva si pur declarativa, asa cum se lucreaza in Romania propagandistica?

  Cum se explica paradoxul ca o generatie mai analfabeta functional si stiintific si incompetenta intelectual sa aiba mai mult bun simt (49% analfabetism functional, cota record)?

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.