fbpx

Alexandru Rafila: Ora de muzică probabil se va face fără să cântăm

Cântatul la ora de muzică nu este recomandat în contextul epidemiologic al noului an școlar, spune medicul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

„Există posibilitatea ca elevii din ultimele bănci să nu audă. Oricum, va fi un număr limită de elevi într-o clasă aglomerată și lucrurile se vor reglementa. Această activitate, cântatul, este una dintre cele mai riscante privind transmiterea bolii. Muzica probabil se va face fără să cântăm, cu noțiuni teoretice, probabil și audio. Cântatul este total contraindicat, e o activitate care favorizează măsură înaltă de transmitere. Să cânți cu mască nu prea e posibil”, a declarat Alexandru Rafila la Antena3.

CONTEXT

Premierul Ludovic Orban a revenit asupra declarației de vineri, când afirmase că deschiderea școlilor ar putea să aibă loc abia pe 1 octombrie

 „Au fost puncte de vedere exprimate de medici epidemiologi, ca urmare a anchetelor epidemiologice, care au constatat că mulţi dintre cei infectaţi se întorceau din sejururi şi că sunt puncte de vedere legate de faptul că ar trebui consumată boala într-o perioadă, dar nu s-a luat nicio decizie, nu s-a discutat la nivel de Guvern şi vom anunţa când e de anunţat. Scoala începe pe 14 septembrie, asta am anunţat clar, dreptul la educaţie trebuie respectat, scoala trebuie să înceapă pe 14 septembrie”, a spus Orban, sâmbătă, citat de Realitatea.net.

Copiii s-ar putea întoarce în școli abia pe 1 octombrie, a spus, vineri, premierul Ludovic Orban, citat de Realitatea.net. Acest lucru ar fi înseamnat că primele două săptămâni a fi urmat să fie susținute doar online. Prim-ministrul a declarat că analizează această măsură și că o decizie va fi anunțată în timp util.

”Școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar până atunci să se facă online. Au fost discuții, există puncte de vedere exprimate de specialiști, care zic că profesorii și copiii revin din concedii. O mare parte dintre cei infectați au zis că au fost în concediu. S-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie. Vom anunța în timp util”, a declarat premierul Ludovic Orban, vineri.

ora de muzică