fbpx

Afganistan: O adolescentă, membră a naționalei de volei, a fost executată de regimul taliban

Sursă foto: Twitter

O jucătoare a echipei naționale de volei, în vârstă de 16 sau 17 ani, a fost executată prin decapitare de regimul taliban din Afganistan, anunță publicația Le Parisien.

Potrivit sursei citate, numele ei era Mahjabin Hakimi, avea 16 sau 17 ani, vârsta ei exactă nefiind cunoscută de jurnaliști. Avea un singur vis: să joace volei și a făcut parte din echipa națională de juniori din Afganistan până în vara anului trecut. Dar din august, țara este condusă de talibani, care au preluat puterea acolo. Mahjabin Hakimi a plătit un preț mare pentru intoleranța lor, lipsa de respect față de femei și legea lor teribilă sharia, notează jurnaliștii publicației Le Parisien.

Într-un interviu pentru Persia Independent, ziar din Orientul Mijlociu, preluat de presa indiană, antrenoarea echipei afgane anunță că talibanii au ucis-o prin decapitare pe Mahjabin Hakimi. „Talibanii au decapitat-o pe una dintre jucătoarele mele”, spune în interviu antrenoarea, care se prezintă cu numele Suraya Afzali. Acesta nu este numele ei real, din motive de securitate.
Doamna Afzali precizează că Mahjabin Hakimi a fost una dintre cei mai bune tinere voleibaliste din ţară. A jucat pentru echipa Clubului Municipal Kabul. Ea ar fi câștigat mai multe trofee locale care au făcut-o vedeta naționalei.

În Afganistan, pe rețelele de socializare au circulat fotografii cu tânăra voleibalistă ucisă. Înainte de publicarea lor, talibanii au avertizat familia fetei că, dacă vor menționa acest lucru, se vor confrunta cu represalii teribile.

Data uciderii tinerei rămâne de stabilit, dar, potrivit informațiilor din acest moment, jucătoarea de volei ar fi fost ucisă la începutul lunii octombrie, fără să fie știut motivul precis.
”Dar oricât de înfricoșătoare este această realitate, talibanii nu au nevoie de motive pentru a asasina oamenii. Jocul de volei poate fi un motiv suficient”, notează jurnaliștii publicației franceze.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *