fbpx

7 iulie 2017: Cercetătorii australieni au anunțat că au creat o banană modificată genetic

Cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie din Queens au creat o banană aurie îmbogțită cu vitamina A care ar putea salva viața a sute de mii de copii care mor anual din cauza deficienței acestei vitamine.

Bananele „biofortificate” au fost dezvoltate prin combinarea de gene dintr-o specie de banane din Papua Noua Guinee, care este bogată în pro vitamină A, dar care produce numai ciorchine mici și gene de  banane Cavendish, specie cu care cei mai mulți dintre noi suntem oboșnuiți. Provitamina A este transformată de organism în vitamina A.

 

Cercetătorii de la  Queensland University of Technology au lucrat timp de 10 ani la dezvoltarea acestui tio de banană modificată genetic, beneficiind de un fond de ceercetare de 7,6 milioane de dolari provenit de la Fundația lui Bill și Melinda Gates.

Citește și despre evenimentul științific al zilei de 6 iulie: https://www.educatieprivata.ro/6-iulie-2013-pri…u-energie-solara/

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.