fbpx

6 iulie 2013: Primul zbor care a traversat Statele Unite alimentat doar cu energie solară

La 6 iulie 2013, Aeronava Solar Impulse 1 a finalizat primul zbor care a traversat Statele Unite ale Americii alimentat doar cu energie solară. 

aterizare pe JFK NYC6 iulie 2013, Solar Impulse 1 a aterizat pe aeroportul JFK din New York,

Acest lucru marchează o premieră în istoria aviaţiei, Solar Impulse 1 devenind cel dintâi avion care a putut zbura 24 de ore fiind alimentat doar cu energie solară.

solar impulse 1 san franciscoSolar Impulse 1 plutește peste San Francisco, Golden Gate Bridge

Traversarea Statelor Unite ale Americii cu avionul experimental propulsat cu ajutorul energiei solare a început în San Francisco, în luna mai, aparatul atingând o viteză de 70 de kilometri pe oră. Aceasta a inclus escale în Phoenix, Arizona, Dallas, Texas şi St Louis, Missouri.

solar impulse 1

Avionul Solar Impulse 1 are aceeaşi anvergură a aripilor ca un Airbus A340, dar are o greutate de doar 1,6 tone. Prin comparaţie, un A340 complet încărcat are o greutate de aproximativ 370 de tone. Aeronava are o anvergura a aripilor de 63,4 metri, iar altitudinea maximă pe care o poate atinge este de 8,500 de metri.

solar impulse 1 by night

Aripa avionul şi stabilizatorul sunt acoperite cu 11,628 de celule solare, acestea producând energie electrică ce este furnizată celor patru motoare electrice cu elice, dar şi încărcând bateria de litiu care cântăreşte 400 de kilograme pentru zborul pe timpul nopţii.

pilot Solar Impulse 1Pilotul Bertrand Piccard înainte de decolare cu Solar Impulse 1

Bertrand Piccard a inițiat proiectul Solar Impulse în noiembrie 2003, după ce a realizat un studiu de fezabilitate în parteneriat cu École Polytechnique Fédérale de Lausanne.

Citește și despre evenimentul științific al zilei de 5 iulie: https://www.educatieprivata.ro/5-iulie-2017-un-…a-crezut-initial/

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.