fbpx

5 iulie 2017: Un studiu publicat în revista Science Advances a arătat că sensibilitatea climatică este mai mare decât s-a crezut inițial

Un studiu publicat în revista Science Advances a arătat că sensibilitatea climatică este mai mare decât s-a crezut inițial și că estimările mai mici ale temperaturii în viitor nu iau în calcul modelele de lungă durată ale încălzirii.

Studiul realizat de către cercetătorii de la Departamentul de Cercetare Științifică a Pământului de la Harvard University, românul Cristian Proistosescu și americanul Peter J. Huyber, arată că încălzirea globală ar putea fi mai rapidă decât se credea şi că planeta se încălzeşte diferit, existând zone unde încălzirea este mai lentă.

foto credit – arhivă personală Cristian Proistosescu

În ritmul actual al schimbărilor climatice, este posibil să vedem o încălzire globală medie de 8-10 grade până la sfârşitul secolului. Cu alte cuvinte, asta ar însemna că la București, pe timp de vară, temperatura medie ar putea ajunge la 35 de grade.

Citește și despre evenimentul științific al zilei de 4 iulie:  https://www.educatieprivata.ro/s-a-nascut-victor-babes/ 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.