fbpx

22 martie 1981: RCA lansează discurile video

În 1981, RCA a pus în vânzare pentru prima dată SelectaVision VideoDisc, exact la 10 ani după ce a aplicat pentru a obține un patent de invenție pentru discurile video. Acestea funcționau folosind un disc fizic care conținea informație video și audio într-un format analogic. Pentru a reda conținutul de pe disc, un player special era folosit pentru a citi și a reda informația pe un televizor sau pe un alt dispozitiv compatibil.

Sistemul a apărut ca o minune a cercetării și dezvoltării în producție de masă, fiind capabil să redea un film de două ore pe un disc de 12 inch, la un preț de 15 dolari și pe un player de 500.

Cu toate acestea, SelectaVision a eșuat pe piață, deoarece prețurile VCR-urilor au scăzut în timpul fazei de dezvoltare a acestuia, iar VideoDisc-ul a ajuns pe piață prea târziu pentru a concura. Producția a fost abandonată în aprilie 1984.

RCA Records este una din cele patru case principale ale Sony Music alături de fostul rival îndelungat al lui RCA Columbia Records, Arista Records și Epic Records. Casa a lansat multiple genuri de muzică, inclusiv pop, clasică, rock, hip-hop, afrobeat, electronic, R&B, blues, jazz și country. Inițialele RCA vin de la Radio Corporation of America (mai târziu redenumită RCA Corporation), care a fost compania părinte din 1929[3] până în 1985 și parteneră între anii 1985–1986.

La lansarea sa în 1981, RCA a oferit o gamă variată de titluri de filme, spectacole TV și alte programe disponibile pe videodiscuri RCA VideoDisc. Acestea includ titluri precum „The Sound of Music”, „Patton”, „Close Encounters of the Third Kind”, „Star Wars”, „Jaws”, „Saturday Night Fever” și altele.

În ceea ce privește artiștii, videodiscurile RCA VideoDisc au inclus concerte și videoclipuri ale unor staruri consacrate precum Elvis Presley, Diana Ross sau The Bee Gees.


Cum ar fi fost, azi, viața, fără oameni de știință și pasiunea lor pentru descoperiri? Cu ce am fi scris, dacă nu ar fi inventat Petrache Poenaru stiloul? Știind cât de importante sunt științele pentru lumea în care trăim, Școala Evrika are o metodă de predare axată pe informații esențiale, lăsând copiii să-și alimenteze setea de cunoaștere prin creativitate și imaginație. Dacă vreți să aflați mai multe, intrați pe www.scoala-evrika.ro.


La lansare, videodiscurile SelectaVision VideoDisc au fost destul de costisitoare. Prețurile inițiale pentru player-ele și discurile video erau destul de ridicate, ceea ce a contribuit la limitarea adoptării lor pe scară largă de către consumatori. Prețurile exacte variau în funcție de regiune și de specificațiile echipamentelor, dar în general, acestea erau considerate mai scumpe în comparație cu alte formate de înregistrare video disponibile în acea perioadă, cum ar fi VHS și Betamax.

Rubrica Știință 365 este susținută de Școala EVRIKA


Poate te interesează și 

21 martie 1925: Butler Act – Legea prin care Teoria lui Darwin devenea ilegală în școlile din Tennessee

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.