fbpx

USR i-a transmis ministrului Cîmpeanu trei întrebări despre organizarea olimpiadelor

USR i-a transmis lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, trei întrebări care vizează organizarea olimpiadelor. Formațiunea politică afirmă că măsurile anunțate de ministru pentru remedierea deficiențelor sunt „cel mult paliative”.

Comunicatul USR, integral: 

Am transmis oficial prin senatorul Irineu Darău, o serie de întrebări către Ministrul Educației în urma declarațiilor profesorilor și elevilor privind carențele în organizarea olimpiadelor din acest an. Acestea au inclus mai ales condiții precare de cazare și masă oferite celor mai buni dintre elevi, dar nu s-au limitat la acestea, pentru că și premierea, transportul și atenția generală acordată evenimentelor au lăsat impresia de precaritate.

Intervențiile de până acum ale ministrului, preluate de mass-media au acuzat în special starea deplorabilă a infrastructurii școlare. Totodată, ca urmare a expunerii acestor situații, a inițiat o ordonanță de urgență prin care se oferă o serie de beneficii suplimentare elevilor cu rezultate bune la olimpiade.

Cu toate acestea, măsurile pe care le-a dispus nu pot reprezenta pe viitor decât paliative în procesul de restaurare a încrederii părinților și copiilor că olimpiada este o sărbătoare a sistemului de învățământ, o selecție autentică a celor mai buni elevi și NU o validare a capacității de concentrare în condiții mizere.

‼️ Dorim să aflăm și noi, dar și copiii, părinții și profesorii, următoarele informații:
1. În ce constau verificările întreprinse pentru a stabili dacă un oraș dispune de capacitatea de a organiza cu succes o olimpiadă școlară?
2. Care sunt concluziile anchetelor desfășurate cu privire la organizarea olimpiadelor
școlare din acest an și care sunt măsurile disciplinare și administrative dispuse?
3. Care este strategia sau planul Ministerului Educației, incluzând termenele de implementare, pentru prevenirea și remedierea gravelor deficiențe înregistrate în procesul de organizare a olimpiadelor școlare?

#Olimpiade #EducațiaÎnseamnăRespect

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.