fbpx

Unul din trei români cu vârsta între 18 și 24 de ani NU a absolvit gimnaziul

32,5% din populația în vârstă de 18-24 ani nu a absolvit gimnaziul. În localitățile rurale, ponderea crește la 40,8%. Aceste informații apar în statisticile făcute publice de monitorulsocial.ro, un proiect al cărui scop este să prezinte realitatea din România în cifre.

Potrivit aceleiași surse, în mediul rural, 40,8% din populația aflată în intervalul de vârstă 18-24 de ani nu are opt clase de studiu. În mediul urban, ponderea este de 20%.

 

Monitor Social este un proiect Friedrich Ebert Stiftung. care își propune să prezinte realitățile sociale românești în cifre și date pentru a încuraja dezbaterea publică informată.

”Cifre ?! Cifrele sunt pentru statisticieni, pentru economiști! Nu e adevărat, cifrele sunt pentru toți cei interesați, cu condiția să fie prezentate într-o manieră accesibilă și atractivă. Este ceea ce încearcă să facă Monitorul Social.

La ce ne folosește Monitorul Social ? Ne ajută să ne confruntăm propriile percepții și să le supunem testului empiric. Percepțiile sunt cel mai adesea influențate de experiența personală, de mediul în care trăim și de discursul public dominant. Monitorul Social ne ajută să înțelegem mai bine realitatea înconjurătoare și problemele cu care se confruntă România. Tuturor celor interesați, Monitorul Social le oferă posibilitatea formării unor opinii documentate, fundamentate pe date și pe informații provenind din surse oficiale”, explică inițiatorii proiectului.