fbpx

Universitatea Harvard anunță cursuri online gratuite, cu tema ”Drepturile Copilului”

Prestigioasa Universitate Harvard a anunțat că demarează o serie de cursuri online gratuite, care vor avea ca subiect Protecția Minorilor: Drepturile Copilului în Teorie și în Practică. Cursurile vor avea lor într-un interval de timp de 14 săptămâni și vor necesita 4-6 ore pe săptămână. Ele vor fi predate de Jacqueline Bhabha, Director de Cercetare al Centrului pentru Sănătate și Drepturile Omului de la Harvard. Anterior, ea a profesat ca avocat pentru drepturile omului în Londra și la Curtea Europeană de la Strasbourg.

”În acest curs veți învăța despre fundamentele protecției copilului în legislație, veți identifica problemele legate de protecția copilului în lume și veți explora impactul sever al violenței și al exploatării asupra dezvoltării copiilor. De asemenea, veți descoperi strategii pentru a preveni aceste situații dăunătoare și veți învăța cum puteți îmbunătăți sistemul de protecție a copilului”, afirmă inițiatorii cursurilor.

 

Pentru a vă înregistra în vederea participării la aceste cursuri, click aici.

Universitatea Harvard  este o universitate privată, aflată în orașul Cambridge, statul Massachusetts, Statele Unite. A fost întemeiată la data de 8 septembrie 1636, prin votul Înaltei Curți a coloniei britanice din golful Massachusetts, Province of Massachusetts Bay, fiind cea mai veche universitate din Statele Unite. 

În topul „Times Higher Education” este considerată a doua universitate din lume.

Instituția a fost denumită Colegiul Harvard pe 13 martie 1639, după cel care a investit cei mai mulți bani în universitate, un tânăr preot numit John Harvard. Absolvent al Colegiului Emmanuel, din Cambridge, John Harvard a lăsat prin testament câteva sute de cărți care să formeze baza de carte a bibliotecii universității și câteva sute de lire sterline.