fbpx

DEUTSCHE SCHULE BUKAREST – Școala Primară

București - Sector 1

Prezentare

Școala Primară DEUTSCHE SCHULE BUKAREST este loc de întâlnire și de dezvoltare a competenței interculturale.  Oameni din cercuri culturale vorbitoare de limba germană, română și alte limbi lucrează și învață aici zi de zi împreună și unii de la ceilalți, DSBU primind și elevi ce vin de la alte școli.

Capacitatea lingvistică este demonstrată în primul rând prin faptul că majoritatea membrilor corpului didactic al școlii și al grădiniței sunt vorbitori nativi de limbă germană, care le servesc copiilor și adolescenților ca model lingvistic. Corpul didactic este format din cadre didactice liber recrutate, precum și din cadre didactice intermediate de către Biroul Central German pentru Învățământul din Străinătate (ZfA).

Școala Germană București (DSBU) pune mare preț pe competența lingvistică.

scoala primara DSBU

Foarte important este faptul că predarea materiilor în școala primară și liceu se desfășoară permanent în limba germană, care, fiind sprijinită de metode optime pentru învățarea limbii, se adresează și elevilor cu altă limbă maternă decât germana. Limbile germană și româna se predau atât ca limbă străină cât și ca limbă maternă.

La DEUTSCHE SCHULE BUKAREST elevii pot obține certificatul de absolvire a 10 clase, dreptul de a intra în ciclul liceal superior și diploma de bacalaureat german internațional. Baza activității pedagogice în cadrul Școlii Germane București o reprezintă Cadrul de Calitate al Statului Federal și al Landurilor Federale pentru Școli Germane în Străinătate. SCHULE 

Noutăți/ Activități

DSBU

Dezvoltarea independenței și creativității începe deja de la creșă și este sprijinită și promovată în continuare la grădiniță, ca mai apoi să treacă prin școala primară și gimnazială. Cursurile au loc în grupe mici de studiu, în care se sprijină dezvoltarea cunoștințelor, competențelor și personalității elevilor. Elevii sunt îndrumați către învățarea independentă și sunt sprijiniți individual.

Vezi mai mult

Echipa

Alina Nicolae
Diriginte Clasa IV
Ilka Felgenhauer
Diriginte Clasa I
Judith Meier
Director Adjunct Școală Primară
Irina Titei
Director Școală Primară
Vezi mai mult

Galerie foto