fbpx

Un elev a ajuns de la școală la spital, după ce a consumat tutun și o băutură energizantă

Un elev de la o şcoală din Apahida, judeţul Cluj, a ajuns la spital, miercuri, după ce a consumat nicotină, pe care a cumpărat-o sub formă de pliculeţe, combinată cu o băutură energizantă. Analizele de sânge au indicat prezenţa nicotinei în organism, nu şi a drogurilor sau a etnobotanicelor, potrivit News.ro.

„La data de 28 februarie a.c., poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară, aflaţi într-o unitate de învăţământ din localitatea Apahida au fost anunţaţi de către un cadru didactic despre faptul că un elev al şcolii acuză stări de rău. Elevul, care a menţionat că a consumat nicotină şi o băutură energizată a fost preluat ulterior de un echipaj medical şi transportat la spital în vederea efectuării investigaţiilor medicale de specialitate” anunţă, joi, oficialii Poliţiei judeţene Cluj.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că elevul are aproximativ 15 ani şi a consumat nicotină cumpărată sub formă de pliculeţe. Astfel de produse se găsesc la internet.

Analizele de sânge făcute la spital au confirmat, de altfel prezenţa nicotinei, nu şi a drogurilor sau substanţelor etnobotanice în organismul adolescentului.

Săptămâna trecută, un elev de clasa a VII-a, de la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru, județul Bistrița, a murit după un antrenament de fotbal al echipei la care juca. Cifor Hodoroga, în vârstă de 13 ani, consumase mai multe băuturi energizante înainte de antrenament.

În urma tragediei, directorul liceului a declarat că ar fi nevoie de lecții sau cursuri pe această temă. „Până acum nu a fost niciodată un program care să explice copiilor pericolul consumului de energizante. Poate nu ar fi rău ca și pe această temă să înceapă un program”, a declarat directorul Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu”, Adrian Crăciun, pentru Europa FM.

În vara trecută, un elev de 17 ani a murit în timp ce se afla la şcoala de vară a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, după ce a fumat foarte mult şi a consumat mai multe doze cu băutură energizantă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.