fbpx

Acneea la adolescenți: Trei etape pentru rutina de îngrijire a pielii, recomandate de medici

Photo 167545707 | Acne © Chernetskaya | Dreamstime.com

Acneea este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale pielii, la vârsta pubertății și a adolescenței. Chiar dacă este o reacție firească a organismului în procesul de dezvoltare, însă impactul ei este adeseori unul psihologic. Mulți adolescenți o privesc ca pe o problemă estetică și încearcă diverse soluții pentru a o remedia, adeseori inspirați de influenceri  din mediul online. 

Medicii spun, însă, că ”tratamentele-minune”, chiar dacă devin virale pe internet, trebuie să fie abordate cu prudență. Mai mulți dermatologi consultați de CNN au indicat o rutină de îngrijire bazată pe trei principii comune: curățarea profundă a tenului, hidratare și protecție solară.

 

În cadrul acestor etape ale rutinei de îngrijire, tinerii aflați la vârsta pubertății și adolescenții pot adapta produsele pentru tipul lor specific de piele. De exemplu, adolescenții cu piele uscată și sensibilă ar fi bine să aleagă o loțiune purifiantă delicată, cremos, o cremă hidratantă fără parfum și de o protecție solară hidratantă. Pe de altă parte, dermatologii spun că adolescenții cu piele grasă, predispusă la acnee, ar trebui să încerce un gel de curățare, un gel hidratant ușor și o protecție solară matifiantă fără ulei.

Desigur, există și excepții de la regulă. Unii adolescenții care se confruntă cu acnee sau alte afecțiuni ale pielii pot avea nevoie de tratamente țintite. În acest caz, retinoizii și acizii exfolianți pot fi luați în considerare, dar întotdeauna este mai bine să discute mai întâi cu un dermatolog certificat, pentru a determina cel mai bun plan de tratament.


Gama No Spot include produse pentru o rutina completă de îngrijire pentru tenul cu tendință acneică. Produsele Doctor Fiterman sunt dezvoltate sub rigori farmaceutice și respectă cele mai înalte standarde internaționale de calitate. Specialiștii noștri selectează și verifică atent materiile prime folosite, alegând ingredientele cu cel mai mic risc de a provoca alergii sau sensibilități ale pielii. Toate produsele Doctor Fiterman sunt testate dermatologic pentru a le garanta eficacitatea și tolerabilitatea.


Medicii dermatologi îi sfătuiesc pe adolescenți să includă un singur produs nou în rutina de îngrijire a pielii, pentru a minimaliza orice potențiale reacții care pot apărea la utilizarea pentru prima dată a unei creme sau a unei loțiuni. În acest fel, poate fi monitorizată toleranța pielii la produse noi și pot observa când amestecarea ingredientelor provoacă sensibilitate sau iritație.


 
Poate te interesează și

 

Cum să-ți regăsești energia și vitalitatea. 9 sfaturi esențiale de la Universitatea Harvard

rutina de îngrijire a pielii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.