fbpx

UK, măsuri pentru a combate Omicron. Masca, recomandată în zonele comune din școli

Guvernul din Marea Britanie a decis să recomande din nou purtarea măștilor de protecție în zonele comune din școlile gimnaziale și liceale, anunță Sky News,

Recomandarea, care este valabilă și pentru vizitatori și personalul școlilor și colegiilor din Anglia, face parte din măsurile de încetinire a răspândirii variantei Omicron, potrivit Departamentului pentru Educație.

Măsura, care intră în vigoare luni, se aplică tuturor instituțiilor de învățământ, precum și instituțiilor de îngrijire a copiilor.

Ghidul, care este temporar și va fi revizuit în trei săptămâni, urmărește să încetinească răspândirea variantei Omicron.

Secretarul pentru Educație Nadhim Zahawi a declarat: „Veștile despre o nouă variantă – așa-numita variantă Omicron – au cauzat, într-un mod de înțeles, îngrijorare pentru oamenii din țara noastră, inclusiv pentru profesorii noștri, personalul din educație și din domeniul îngrijirii copiilor, părinți, elevi și studenți.

„Luăm deja măsuri direcționate și proporționale, ca precauție, în timp ce aflăm mai multe informații despre noua variantă”, a adăugat oficialul.

El a spus că guvernul va „continua să acorde prioritate educației și bunăstării copiilor și tinerilor” pentru a se asigura că aceștia pot „continua să beneficieze de predarea la clasă”.

Experții OMS au decis vineri că noua variantă de coronavirus secvențiată de cercetătorii din Africa de Sud este o „variantă îngrijorătoare”, care are un potențial de reinfectare mai mare decât al celorlalte variante. Cunoscută până acum ca tulpina B.1.1.529, noua tulpină a primit și un nume: Omicron.

Directorul Centrului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, a declarat, sâmbătă, că România are o capacitate suficientă de a realiza secvenţieri pentru depistarea tulpinii sud-africane, numită Omicron, anunță Digi 24.

În spitalele COVID urmează să se recolteze probe pentru depistarea acestei noi variante a coronavirusului.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.