fbpx

Tudor Pop (USR), despre premier: De ce ar ataca un general român care a luptat în Afganistan curtea școlii

Deputatul USR Tudor Pop afirmă că decizia guvernului Ciucă de a contesta legea care deschide curțile școlilor pentru copii are în spate presiunile directorilor de unități de învățământ.

Ce spune Tudor Pop:

Curtea școlii aparține copiilor și după program!
🔹 Colegii de la USR Constanța au depus un proiect de hotărâre locală prin care urmăresc redeschiderea curților școlilor pentru a fi accesibile copiilor din comunitate și în afara programului.
🛑 Accesul pe terenurile de sport va fi făcut în baza unui program bine stabilit și vor exista agenți de pază care vor menține ordinea și se vor sigura că accesul pe terenuri va fi făcut conform Regulamentului prevăzut de proiect.
În continuare, rămânem codașii Europei la mișcare și sport la toate categoriile de vârstă.

⚽🏀🎾 În tot acest timp, generalul Ciucă a atacat la CCR proiectul USR prin care copiii sunt îndreptățiți să ceară acces pe terenurile de sport din curtea școlii după program.
V-ați putea întreba de ce ar ataca un general român care a luptat în Afganistan curtea școlii. Păi e simplu.
Deși parlamentarii au votat într-o uriașă majoritate acest proiect, Ministerul Educației se opune inițiativei la presiunea directorilor de școli și a unor autorități locale care fac bani foarte frumoși de pe urma închirierii terenurilor de sport din interiorul unităților de învățământ.
Chiar dacă proiectul meu nu are nicio legătură cu infrastructura sportivă din interior, există probabil spaima că niște copii care bat mingea pe asfaltul din curtea școlii vor afecta cumva aceste venituri.
Celelalte probleme invocate – paza, curățenia, refacerea terenurilor exterioare sunt doar pretexte de a NU face. Într-o țară normală, o parte din banii încasați de autoritatea locală pe închirierea terenului din interior ar fi folosiți fix pentru a suporta cheltuielile de mai sus.
În România însă se merge la CCR, căci e neconstituțional pentru copii să bată mingea în curtea școlii.
Felicitări USR Constanța și coechipierilor de acolo. Sper să vă iasă proiectul!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.