fbpx

SURSE Direcția „România Educată” are un nou director

Direcția pentru implementarea proiectului „România Educată” din Ministerul Educației are un nou director. Potrivit informațiilor obținute de Educație Privată, este vorba de Sorin Ciolan, de profesie economist. El îl înlocuiește în funcție pe Sorin Decă.

În aprilie 2023, Sorin Decă a fost numit temporar secretar general adjunct al Ministerului Educației.

Potrivit informațiilor publicate pe paginile sale de socializare online, Sorin Ciolan a fost raportor financiar la Societatea Română de Radiodifuziune și a fost expert financiar la UEFISCDI. El lucrează la Ministerul Educației din august 2022.

Direcția Strategii pentru Implementarea Proiectului România Educată îndeplinește următoarele funcții și atribuții:

A. Transpunerea obiectivelor și măsurilor stabilite în Proiectul România Educată în documente suport pentru implementarea acestora.

B. Asigurarea organizării cadrului administrativ, tehnic și metodologic necesar pentru coordonarea stadiului îndeplinirii obiectivelor Proiectului România Educată și al reformelor/investițiilor din PNRR.

C. Verificarea îndeplinirii țintelor și indicatorilor din Proiectul România Educată și a țintelor și jaloanelor din PNRR.

D. Realizarea corelării necesare între obiectivele Proiectului România Educată și reformele/investițiile PNRR, pe de o parte, și obiectivele programelor operaționale/proiectelor finanţate din fonduri externe rambursabile și nerambursabile, pe de altă parte.

E. Asigurarea selecției și contractării unor categorii de proiecte/scheme de granturi din PNRR.

F. Reprezentarea în grupuri de lucru/ comitete/ consilii interne, interinstituţionale, la reuniuni interne, europene şi internaţionale (la nivelul Comisiei Europene ș.a.).

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.