fbpx

Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul prin care grădinițele și școlile intră în vacanță pentru două săptămâni

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a transmis presei că a semnat ordinul de ministru prin care grădinițele și școlile intră în vacanță din cauza situației epidemiologice.

Documentul urmează să apară în Monitorul Oficial.

Ce prevede ordinul semnat de ministru:

Art. 1 Prin derogare de la prevederile Ordinul ministrului educației naționale nr. 3.243 din 5 februarie 2021, privind structura anului școlar 2021-2022, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 156 din 16 februarie 2021, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2021, preșcolarii și elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal sunt în vacanță.
Art.2 Direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației, inspectoratele școlare și unitățile de învățământ preuniversitar duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. 3 Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis presei o erată, referitoare la decizia luată de CNSU. GCS spune că, în forma adoptată de Guvern, creșele rămân deschise, cuvântul ”antepreșcolari” nefiind cuprins în hotărârea CNCU.

Mesajul transmis presei de GCS:

Vă retransmitem Hotărârea CNSU 91, având în vedere că în forma trimisă anterior s-a strecurat o eroare la articolul 8, făcându-se referire și la suspendarea activității creșelor. Forma curentă este cea corectă. Ne cerem scuze pentru eroare.

Care este varianta corectă a articolului 8 din decizia CNSU:

Art.8 – (1) Se suspendă activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în toate unitățile de învățământ privat, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021.
(2) Se propune suspendarea activităților cu prezența fizică la nivelul tuturor unităților sau operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school, în perioada 25.10.2021-05.11.2021.

Decizia CNSU, în forma corectă, integral:

22-10 – 2021 Hotarare CNSU nr 91 ref măsuri de protectie sanitara COVID-19 (1)