fbpx

Iohannis: Vacanță școlară timp de două săptămâni, începând de luni

Şcolile urmează să intre în vacanță timp de două săptămâni, a anunțat președintele Klaus Iohannis, în urma ședinței despre restricțiile care urmează să fie impuse din cauza situației epidemiologice.

Iohannis a precizat că vacanța va dura două săptămâni.

Este evident că școlile sunt puternic afectate, și prin elevii care sunt infectați, dar și prin personal, profesorii care se îmbolnăvesc.

Declarații ale președintelui

Am discutat despre vaccinare, despre școli și despre restricții. Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea.

La noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă.

Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție e vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu e așa. În vestul UE, unde lumea s-a vaccinat în masă, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră a UE e mai complicat.

Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot, interior și exterior, și în târguri, și la cinema, și dacă vă plimbați pe stradă.

Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții care vor intra luni în vigoare.

Guvernul va decide cel târziu vineri ce restricții intră în vigoare după ce experții vor stabili cu toate detaliile aceste norme.

Exemple: va fi restricționată circulația noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor cu treabă legitimă.

În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții.

În situația în care și alte activități vor fi suspendate, ministerul Educației va susține la ședința de la Cotroceni, adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu pentru Educație Privată, înainte de întâlnire.

Declarația ministrului, integral:

“Toate variantele sunt deschise, în condițiile in care nu înțelegem sa ne vaccinăm!
În situația în care se suspenda și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă.”