fbpx

SNSPA verifică din nou dacă Alexandru Cumpănașu a fost angajat legal ca expert

Conducerea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a decis reverificarea legalității procedurilor privind angajarea domnului Alexandru Cumpănașu, în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), anunță instituția de învățământ superior, într-un comunicat de presă.

”Deși acest proiect a făcut obiectul mai multor verificări interne și externe (Curtea de Conturi, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene etc.), în conformitate cu procedurile legale, conducerea SNSPA a decis această nouă verificare internă pentru a clarifica situația privind studiile absolvite de domnul Alexandru Cumpănașu. Precizăm că, la angajare, domnul Cumpănașu a semnat olograf un document prin care certifică îndeplinirea condițiilor legale de exercitare a responsabilităților specifice unui post de expert, nivel de încadrare studii superioare.

În funcție de rezultatele verificărilor interne, se vor lua măsurile legale care se impun”, precizează SNSPA.

 

CONTEXT

Potrivit informațiilor prezentate de Educație Privată,, candidatul la președinție Alexandru Cumpănașu a fost plătit de Școala Superioară de Studii Politice și Administrative cu peste 66.000 de lei anul trecut, în condițiile în care nu are diplomă de licență.

Informația apare în declarația sa de avere, publicată pe Facebook de Cătălin Stoica, profesor asociat de sociologie la instituția de învățământ superior.

Surse din cadrul SNSPA au declarat pentru Educație Privată că Alexandru Cumpănașu a fost angajat de universitate în calitate de expert, pentru un proiect pe tema administrației, care a durat câteva luni, desfășurat în anul 2018.

Într-o emisiune difuzată de Realitatea Tv marți seara, Alexandru Cumpănașu a recunoscut că nu are diploma de licență. El a precizat că, în prezent, este înscris la un masterat, la o universitate privată din Elveția.

Postul de televiziune a difuzat, însă, și o afirmație a fostului ministeru al Educației, Daniel Breaz, potrivit căruia diploma de bacalaureat a candidatului la Cotroceni nu a putut fi găsită.

Emisiunea de televiziune din 24 septembrie poate fi urmărită aici.

Într-un comunicat de presă dat publicității pe 25 septembrie, SNSPA a confirmat angajarea lui Alexandru Cumpănașu ca expert.