fbpx

Libertatea: Doi elevi de origine chineză nu au fost primiți la ore fără adeverință că nu au Coronavirus. În România încă nu există kituri pentru teste

Cu toate că nu prezentau semne de voală și nici nu călătoriseră recent în China, doi elevi de origine chineză nu au fost primiți la școală. Cei doi au fost obligați să ceară adeverință că nu au contractat Coronavirus, chiar dacă în România nici măcar nu au ajuns kit-urile necesare pentru depistarea acestuia.

Informația a fost făcută publică de  Ioan Emilian Imbri, managerul Spitalului Dr. Victor Babeș, în cadrul comandamentului de la Primăria Capitalei și citată de cotidianul LIBERTATEA.

”„Azi, la Victor Babeș s-au prezentat doi români chinezi pentru că nu au fost lăsați să intre în școală până când demonstrează că nu au coronavirus. Vreau să nu exagerăm. Testele pentru acea tulpină nu există încă, nici la Balș, nici la noi. O să primim în câteva zile kit-ul, dar până atunci este bine să înțelegem că nu toată lumea trebuie să facă acel test, că nu e ca testul de gripă, e mai complicat. Noi avem kit-uri pentru gripă în care intră și coronavirusul, dar nu sunt cele speciale. Nu s-a confirmat nicio formă de coronavirus. Când vom avea aceste teste, le vom face la cei care ridică suspiciuni”, a spus Imbri.

Copiii ar fi fost în excursie în Spania în urmă cu mai bine de o săptămână și unitatea școlară le-ar fi cerut să facă analize care să demonstreze că nu au contactat virusul care face acum victime în China, a precizat Imbri pentru Libertatea.